Bir restoran açtığınızda reklam yapmanız ve güzel yemekler sunmanız tek başına yeterli değildir. Menü hazırlama süreci de son derece önemlidir. Restoranınızda her detayı düşünürseniz kaliteli bir hizmet verebilir ve daha fazla kişi çekebilirsiniz.

Restoran menüsü işletmenizin kimliğini ve marka değerini yansıtır. Yani bir menüyü sadece fiyatları bildiren bir araç ve restoranda bulunan ürünleri barındıran bir araç olarak görmeyin. Menünüz aynı zamanda bir satış temsilcisi görevi görmektedir.

Menü tasarımı konusunda profesyonel destek almalısınız. Restoran menüsü basit bir tasarıma sahip olmalı ve inandırıcı bir tarza sahip olmalıdır. Ayrıca restoran menüsü belirli bir müşteri grubuna hitap edecek şekilde tasarlanmalıdır.

Bilgi Verici Bir Menü Tasarlayın

Restoranınıza ait bir menü tasarımı yaparken müşterilerin restoranda öncelikle menüyü incelediğini unutmayın. Menüden yeterli bilgiyi alamazsa restoranı terk etme durumu dahi olabilir. Bu yüzden bilgi verici bir menü tasarlamaya özen gösterin.

Menüde restoranda yer alan tüm yemekler ve fiyatlara yer verilmelidir. Verdiğiniz bilgiler açık, net ve ikna edici olmalıdır. Ayrıca menünüzde yer alan ürünler için merak uyandırıcı detaylara dikkat etmelisiniz.  Menüde işletmenize ait web sitesi ve sosyal medya hesapları gibi bilgiler de ekleyerek insanların sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Menüde Sınıflama Yapın

İnsanlar bir restoranda menüyü ele aldıklarında karışık bir sayfa görmekten hoşlanmazlar. Bu yüzden de menünüzde sınıflamaya gidin.  Sınıflama yaparken atıştırmalık, salata, ara sıcak, ana yemek, içecek ve tatlı gibi bir sınıflandırma yapabilirsiniz. Ayrıca bu sınıflamalarınız belirli bir hiyerarşi içinde olursa müşterilerinizin seçimini kolaylaştırabilirsiniz.

Menünüzü Her Zaman Güncel Tutun

Menünüzde bulunan ürünlerin tamamını sunabilmeniz çok önemlidir. Özellikle bazı ürünlerinizi mevsimsel olarak değiştiriyorsanız ya da sadece belirli zamanlarda oluyorsa menünüzü her zaman güncelleyin.

Menünüzde bir ürünün çıkacağı zaman aralığını ya da tarihi not olarak belirtin. Bu sayede her zaman menünüzü güncellemek zorunda değilsiniz. Ayrıca menünüzde yer alan tüm ürünleri her zaman müşterilerinize sunabilmeye özen gösterin.

Kişiye Özel Seçenekler Oluşturun

Unutmayın, her müşterinizi düşünmek zorundasınız. Et yiyen müşterilerinizi düşünürken et yemeyen müşterilerinize özel seçenekler de hazırlayın. Buna ek olarak glütensiz gıdalar tüketen müşterileriniz için de özel ürünlere yer verebilirsiniz. Tercihlere saygı gösteren bir işletme olarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Profesyonel Destek Alın

Menünüzü kafanızda oluşturduktan sonra profesyonel destek almalısınız. Menünüzü tasarlarken profesyonel grafik tasarım çalışması yapan işletmelerden destek alarak ilgi çekici ve hedef kitlenize hitap eden bir menü tasarlayabilirsiniz.

Kaliteli Baskı Kullanın

Hizmet aldığınız tasarım firması aynı zamanda baskıyı da kaliteli ürünlerde yapmalıdır. Uzun süre kullanabileceğiniz ve işletmenizin kalitesi ile kurumsallığını ortaya koyacak malzemeler kullanın.  Bir menünün görünümü kadar kullanılan baskı yöntemi ve baskı yapılan malzemenin kalitesi de önemlidir.

Detaylı bilgi için https://www.basyolla.com/menu-baski adresini ziyaret edebilirsiniz.