Kartvizit, kişileri ya da işletmeleri tanıtmak adına basılan küçük ve yaratıcı formatta kağıtlardır.  Yani bir işletmede görev yapan bir personel ya da bir işletme hakkında genel bilgilerin yer aldığı nesnedir. Uzun yıllardan beri kurumsal kimlik ögesi olarak birçok işletme tarafından kullanılmaktadır.

Günümüzde gelişen baskı teknikleri sayesinde kaliteli ve kreatif kartvizit bastırabilirsiniz.  Kartvizit baskısı için genel olarak Bristol adı verilen bir karton kullanılır.  Bu ürünler şahsınız ve işletmeniz için müşterilerinizin gözünde yaratacağı ilk algı olması adına önemlidir.

İşletmenizin kültürüne uygun bir kartvizit kâğıdı seçmeli ve kartvizit tasarımını profesyonel bir destekle gerçekleştirmelisiniz.  Kartvizitinizin kalitesini ortaya koymada tasarımı ve kağıdının kalitesi de önemlidir.

Kartvizit Neden Önemlidir?

Kartvizitin en önemli işlevi işletmenizle potansiyel müşterileriniz arasındaki iletişimi sürdürülebilir kılmasıdır. Bir toplantıda, organizasyonda, eğitimde ya da günlük hayatta tanıştığınız kişilere işletmeniz hakkında bilgi vermek ve akılda kalmanızı sağlayacak somut bir ürün sağlayabilmek adına kartvizit önemlidir.

Kartvizit sayesinde karşı tarafla temas kurarak bir iz bırakabilirsiniz. Kartvizit kurumsal iletişim ve iş ilişkisi adına büyük yarar sağlar. Aynı zamanda hedef kitlenizin üzerinde marka bilinirliği adına da önemli bir araçtır.

İş yaşamında çok küçük bir detay olsa da kartvizit size itibar kazandıracaktır. Karşılıklı bir iş ilişkisinde karşıdaki işletme ya da kişiye kartvizitinizi vermediğinizde itibarınız zedelenebilir. Bu yüzden kurumsal kimlik adına kartvizitiniz mutlaka olmalıdır.

Kartvizit Üzerinde Hangi Bilgiler Olur?

Kartvizit tasarımı çok önemlidir. Karşıdaki kişi için kurumsal bir kimlik çizmek istiyorsanız kaliteli bir baskı olması şarttır. Kartvizit üzerinde olması gereken bilgiler şu şekildedir;

  • Şirketinizin ismi ve logosu kurumsallığı gösterecektir.
  • Kişi adı ve soyadı itibarın arttırır.
  • Unvanınızı da yazarak sizi tanımalarını sağlayabilirsiniz.
  • Sabit numara ve cep telefonu numarası ile iletişimi kurabilirsiniz.
  • Kurumsal mail adresi ve kurumsal web sitesi adresi kurumsallaşmanın yeni ögeleridir.
  • Açık adresinizi de mutlaka yazmalısınız.

Yukarıda belirttiğimiz detaylar bir kartvizit üzerinde olması gereken temel ögelerdir. Bu bilgiler sektöre ve duruma göre değişebilir. Bazı kişiler Qr kod eklemesi de yapmaktadır. Sade ve göz yormayacak tasarımlar her zaman daha fazla dikkat çeker.

Kartvizitte Hangi Kağıt Kullanılır?

Kartvizit baskı maddesi kaliteli olmalıdır. Bir kartvizitte tasarım kadar kaliteli baskı da önemlidir. Kullanabileceğiniz kağıt türleri şu şekildedir;

Kuşe Kağıt: En çok tercih edilen kartvizit baskı kağıdıdır.  Çift taraflı baskı yapabilme avantajı sağlamaktadır.

Bristol Kağıdı: Bir tarafı düz beyaz diğer kısmı ise kirli beyaz olan Amerikan Bristol kağıdı ile iki tarafı da beyaz olan Japon Bristol kağıdı seçebilirsiniz.

Tual Kağıt: Pürüzlü ve kabartılı dokusuyla klasik bir kartvizit tasarlamak isteyenler için tercih edilebilir.

 

Kaliteli ve kurumsal bir kartvizit sahibi olmak istiyorsanız  https://www.basyolla.com/kartvizit-baski adresinden hemen sipariş verebilirsiniz.