Minimalist tasarımlar günümüzde sıklıkla tercih edilen tasarım modellerinden biri oldu. Bu sebeple sizler için sevilen filmlerin minimalist poster örneklerini derledik.

 

#1 Inception Poster Örneği

Leonardo Dicaprio’nun kafa karıştıran filmi Inception için tasarlanan bu posterde filmde de kullanılan topaç şeklindeki totem postere eklenerek ilk görüşte posterin bu filme ait olduğunu bizlere gösteren bir tasarım oluşturulmuş.

#2 Joker Poster Örneği

Birçok Joker tiplemisinden sonra en son 2019 yılında Joaquin Phoenix ile hayat bulan Joker karakteri için hazırlanan bu poster örneği ise Jokerin silüetinin yer aldığı bir tasarımla süslenmiş.

 

#3 Forrest Gump Poster Örneği

1994 yılında sinemalarda yerini alan ve Tom Hanks’in en iyi filmlerinden kabul edilen Forrest Gump filmi için hazırlanan bu poster örneğinde ise filmde de hikayeyi anlattığı bank postere eklenerek bizlere bir hatırlatma yapılıyor ve minimal bir tasarımla poster süsleniyor.

#4 Otomatik Portakal Poster Örneği

Birçok başarıya imza atan Otomatik Portakal kitabının sinemaya uyarlanmasıyla izleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplayan ve kült haline gelen filmin poster tasarımında ise turuncu ve siyah renkler kullanılarak orjinal film posterinde de yer alan başrolün bakışlarına gönderme yapılmış.

 

#5 Kill Bill Poster Örneği

Quentin Tarantino’nun başyapıtlarından biri olan Kill Bill filmi için hazırlanan bu posterde de filmde yer alan katana kılıç ve giyilen sarı kıyafetlerin arkaplan rengini oluşturduğu minimal bir tasarım oluşturulmuş.

 

#6 Avatar Poster Örneği

James Cameron’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve bütçesiyle dikkatleri çeken Avatar filmi için hazırlanan poster örneğinde ise canlı formlarından birinin görselleri eklenerek filme gönderme yapılmış.

 

#7 Jaws Poster Örneği

Bir klasik haline gelen Jaws filmi için hazırlanan bu poster örneğinde köpekbalığının bir dalgıcın peşinde olduğunu gösteren bir tasarım ile konu hakkında da ipuçları verilmiş. 

 

#8 Pulp Fiction Poster Örneği

Pulp Fiction filmi için ise başrollerin saç şekillerinin tasarıma yerleştirildiği bir poster hazırlanmış. Böylece filmdeki karakterler göz önüne gelerek film hakkında bir ipucu oluşturulmuş.

#9 Yeşil Yol Poster Örneği

Birçoğumuzu duygulandıran ve bir klasik haline gelen Yeşil Yol filmi için ise ufak bir fare olarak kameralara yansıyan Mr.Jingles kullanılarak poster oluşturulmuş.

 

#10 Titanik Poster Örneği

Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrolünü paylaştığı Titanik filmi posteri için ise Titanik isimli geminin çarptiğı buz dağına bir gönderme yapılarak minimalist bir tasarım oluşturulmuş.


Sizler de bu ve benzer filmlere ait poster siparişlerinizi oluşturmak isterseniz https://www.basyolla.com/poster adresini ziyaret edebilir ve seçeceğiniz ebatlarda poster baskı siparişlerinizi alabilirsiniz.