Dijital baskı makinesi, bilgisayar destekli dijital ortamda yapılan tasarımların basılmasıdır. Kumaş ve tekstil firmaları tarafından yoğun olarak kullanılan bu makineler matbaalar tarafından da tercih ediliyor.  Özellikle reklamcılık sektöründe dijital baskı makinelerine olan yönelik çok yüksektir.

Bir afiş hazırlama, tabela çalışmaları, reklam ve tanıtım çalışmaları, organizasyonlar, evlilik teklifleri, kitap basımı, dergi basımı gibi birçok konuda dijital baskı makinelerinin işlevlerinden yararlanılıyor. Peki, dijital baskı makineleriyle yapılabilecekler nelerdir?

Gelin, dijital baskı makinesiyle yapabileceğiniz çalışmalara detaylıca bakalım.

Bilboard

Dijital baskı makineleri ile her boyut ve tasarımda dijital baskı yapılabilir. Özellikle işletmeler sokaklarda yer yalan reklam panolarına yönelik reklam ve tanıtım çalışmaları için baskı yaptırabilir.

Araç Giydirme

Günümüzde birçok işletme reklam çalışmaları için araç giydirmeyi tercih etmektedir. Araç giydirme çalışmalarında dijital ortamda yapılan tasarımlardan sonra dijital baskı makinesi kullanılır. Küçük ya da büyük birçok araç giydirme çalışmasını dijital baskı makineleri sayesinde yaptırabilirsiniz.

Bina Dış Cephe Kaplaması

Dış cephe kaplamaları hala en çok tercih edilen reklam ve tanıtım çalışmaları arasında yer alıyor. Bina sahipleri gelir elde etmek adına ya da işletmeler reklamlarını yapabilmek adına bina giydirme projeleri yürütebilirler. Bunun için dijital baskı makinesinden yararlanabilirsiniz.

Afiş ve Broşür

İşletmeler kampanyalarını, tanıtımlarını ve reklamlarını afiş ve broşürlerle gerçekleştirebilir. Geleneksel reklam ve tanıtım çalışmalarından olan afiş ve broşürler dijital baskı makinesi sayesinde daha kaliteli hale gelmiştir.

Sivil toplum kuruluşları ya da siyasi partiler de afiş ve broşür tasarımından dijital baskı makinesine sahip olan işletmelerden destek almaktadır.

İç Mekan Dijital Baskı

Dijital baskı makinesi birçok işletmenin iç dekorasyon çalışmalarında kullandığı bir teknolojidir.  İşletmenize ait iç mekanlarda vitrinlerin, panoların ya da posterlerin tasarımının ilgi çekici ve kaliteli olmasını istiyorsanız dijital baskı makinesi çalışmalarına yönelebilirsiniz.

Dijital Baskı Makinesinde Kullanılan Baskı Çeşitleri

Dijital baskı makinesiyle kullanabileceğiniz birçok baskı çeşidi vardır;

  • Kanvas Baskı: Çok yüksek kaliteli tablolar ortaya çıkarmanızı sağlayan baskı yöntemidir.
  • Mesh Branda Baskı: İşletmenizin reklam çalışmalarında bina dış cephesi giydirmede kullanılabilir.
  • Cast Folyo: Isı verme yöntemiyle daha yüksek yapışma sağlanan baskı tekniğidir. Bu yöntem genellikle araç giydirme çalışmalarında kullanılmaktadır.
  • Folyo Baskı: İşletmenize ait iç mekanlarda vitrin ya da camlara yönelik yapılan giydirme çalışmalarıdır.
  • Tek Yön Görüş Baskı: Bu baskı tekniği bir mekanın içinin dışarıdan görülmesini engeller ve güneşin içeri gelmesini engeller. İç kısımdan dışarısı kolayca görülebilir.
  • Branda Baskı: Bina cephelerinde yoğun olarak tercih edilen bir baskı türüdür.

Belirttiğimiz baskı tekniklerinin tamamı dijital baskı makinesi yardımıyla yapılabilir. Reklamcılık ve matbaa sektöründe yoğun olarak kullanılan dijital baskı makinesi profesyonel reklam ve tanıtım çalışmaları için işletmelere büyük kolaylıklar sağlayan bir cihazdır.

Daha fazlası için https://www.basyolla.com/etiket-baski içerisindeki ürünleri inceleyebilirsiniz.