Matbaalar dijitalleşmenin etkisi sonucunda çeşitli basım işlerini yapabilir hale gelmiştir Günümüzde dijital baskı yöntemleri kullanılarak çeşitli eşyaların üzerine istenilen desenler transfer edilebilmektedir. Tasarım Tişörtler Nasıl Hazırlanır? Araştırıldığında hem dijital baskı teknikleri hem de tasarım çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Tasarım çalışmaları yapılırken hayal gücüne dayanılarak ve tasarım unsurlarından da yararlanılarak hareket edilir. Tasarımcı bu aşamada pek çok tasarım elemanından yararlanabilirken isteğe bağlı olarak bu durum şekillenebilir.

Tasarım yapılacak desen kendine özgü olur ve tek olması nedeni ile de orijinal olarak adlandırılır. Tasarımın en önemli özelliği de kendine has olması, ikinci bir örneğinin bulunmuyor olmasıdır. Bundan dolayı tasarım ürünler değerli kabul edilir.

Baskı Yöntemleri Nelerdir?

Matbaalar aracılığı ile yapılan baskı çalışmaları oldukça çeşitlidir. Bundan dolayı da Baskı Teknikleri Nelerdir? Sorusunun yanıtı merak edilir. Sıklıkla kullanılan baskı tekniklerinden söz etmek gerektiğinde dijital baskı, serigrafi baskı, tampon baskı, ofset baskı ilk akla gelenler olur.

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri dijital baskıdır. Bilgisayarların devreye girdiği bu metotta genellikle reklam amacı ile üretilen ürünler üzerinde uygulama yapılır. Maliyetinin düşük olması en önemli avantajı olurken bu uygulama geniş bir alanda tercih edilir.

Serigrafi baskı olarak adlandırılan uygulamada ise elek baskı da diye bilinen yöntemden söz edilmiş olur. Kumaş malzemelerin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu yöntemde elek kalıplardan yararlanılır.

Tampon baskı ise bombeli yüzeyler söz konusu olduğunda yararlanılan yöntemlerden biridir. Sadece bombeli yüzeylerde değil çukur, yuvarlak ya da düz yüzeyler söz konusu olduğunda da bu yöntem kullanılabilir.

Ofset baskı olarak adlandırılan yöntemin ise kendine özgü yanları bulunur. Kitap ve dergi kapaklarında ofset baskı uygulaması yapılır. Bu tür baskıların hızlı bir gelişim göstermesi teknoloji ile doğru orantılıdır. Ofset baskılar tek bir metal üzerinden mürekkep baskı uygulaması şeklinde yapılır.

t-shirt baskı

Tasarım Tişört Nasıl Hazırlanır?

Tişört tasarımı yapılırken öncelikle hangi malzemelerden üretim yapılacağına kara verilmelidir. Tasarım Tişört Nasıl Hazırlanır? Araştırıldığında üretim malzemesi ile işe başlamak gerektiği anlaşılır. Tişörtün hazırlanma sürecinin ardından üzerinde kullanılacak baskı tekniğine karar verilmesi gerekirken üretim malzemesi ile uyumlu bir baskı tekniği tercih edilmelidir.

Öncelikle polyester kumaşların üzerine süblimasyon baskı tekniği kullanılarak yapılan baskıdan söz etmek gerekir. Süblimasyon mürekkebi aracılığı ile özel kağıtlara yapılan baskıların tişörtlerin üzerine yüksek ısıdaki preslerle aktarılması bu işlemle mümkün olur. Bu yöntem açık renk tişörtlerde kullanılır.

Doğrudan kumaş üzerine baskı yapılmasını sağlayan yazıcılar aracılığı ile de tişörtlerin üzerine baskı yapılması mümkündür. Bunun yanı sıra serigrafi tekniği ile de kumaş üzerine baskı yapılabilmesi söz konusudur. Bu sayede istenilen tişört baskıları elde edilmiş olur. Tişörtlerin kullanım süresi uygulanacak yöntemle bağlantılı olacağından tasarım tişört elde edileceği zaman bu hususa dikkat edilmesi gerekir.