Grafik tasarım görsel sanatların bir dalıdır. Grafik tasarımcıların çalışmalarına yer veren bu sanat dalı oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Grafik tasarım sanatında bir mesajın görsel ögeler kullanılarak karşı tarafa anlatılmaya çalışıldığı görülür. Dünyada En İyi 10 Grafik Tasarım Bölümü özellikle sanatla yakından ilgilenenlerin merak edebilecekleri arasında yer alır.

Bu tür bölümlerden mezun olan öğrenciler grafik tasarımcı olarak adlandırılırken günümüzde grafik tasarım sanatından birçok alanda yararlanılır. Dijital teknolojilerde yaşanan değişimle orantılı olarak da bu sanat dalındaki çalışmalar teknolojik cihazlarla yapılabilmektedir.

Grafik Tasarım Nedir?

İnsanın dünyayı anlama ve anlatmasına yardımcı olan birçok sanat dalı bulunur. Sosyal bir canlı olması nedeni ile insan gördüklerini karşısındakilere ifade etme ihtiyacı duyar. Bu durum ilk insandan bu yana değişmeden devam etmiştir. İlk insanlar kazıp, çizerek ya da boyayarak kendilerini ifade ederken günümüz modern insanı bunu teknolojik cihazlarla yapar. Grafik Tasarım Nedir? Araştırıldığında ise bunun bir sanat dalı olduğu öğrenilir.

Grafik tasarım çalışmaları sırasında denge, karşıtlık ya da hizalama gibi yöntemler kullanılarak verilecek mesaj şekillendirilir. Bu tür çalışmalar günümüzde ticari faaliyetler sırasında daha fazla kullanılmaktadır.

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Üniversitelerin grafik tasarım bölümleri bu alanda eğitim veren kurumlardır. Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur? Dendiğinde öncelikle bir eğitime gerek duyulmaktadır. Kişinin bu alanda yetenekli olması tek başına yeterli olmazken üniversite eğitimi aracılığı ile bu kabiliyetin pekiştirilmesi gerekir.

Grafik tasarın alanında çalışma yapacak bireylerde yetenek gibi doğuştan gelen beceriler, yaratıcı bir hayal gücü ile desteklendiklerinde ve eğitimle geliştirildiklerinde başarılı sonuçlar elde edilmesine imkan yaratırlar. Bu nedenle de dünya genelinde en iyi eğitimi veren grafik tasarım bölümleri merak edilir.

Pratt Institue

New York’un Brooklyn bölgesinde yer alan okul eski bir geçmişe sahiptir ve dünya genelinde başarılı kabul edilir.

California Sanat Üniversitesi

Bu üniversitenin de en iyiler listesinde yer aldığı görülürken 2 yıllık ve 3 yıllık eğitim programları bulunmaktadır. Bu okul da dünya genelinde en iyi grafik tasarım okulları arasında kabul edilmektedir.

Yale Üniversitesi

Üniversite 1701 yılından bu yana eğitim vermektedir. Yale sanat okulu vasıtası ile grafik tasarım eğitimi veren okulun 2 yıllık bir programı vardır.

Savannah Sanat ve Tasarım Koleji

Amerika’da Georgia’da kurulan okul, sanat ve tasarım alanında öğrenci yetiştirmektedir.

Royal College of Art

Londra’da kurulmuş olan okul dünyanın en eskilerinden biridir.

Parsons The New School for Design

New York’ta yer alan üniversite dünya genelinde tanınmaktadır.

Carnegie Mellon University School of Design

ABD Pittsburgh’ta yer alan okul bütünleştirici tasarım, sanat ve teknoloji programı uygulamaktadır.

University of Cincinnati

ABD’nin Ohio eyaletinde eğitim veren bu üniversite tasarım bölümü açısından oldukça başarılı bulunanlar arasında yer almaktadır.

Massachusetts Institute of Technology Media Lab

Tasarım çalışmalarını teknoloji ile destekleyen bu üniversitenin de ilk 10’da adından söze etmek gerekir.

Rhode Island School of Design

ABD, Rhode Island’da eğitim veren bir üniversitedir. Tasarım alanındaki başarıları ile bilinir.