Web 2.0 ve Sosyal Medya

Web 2.0 teknolojilerinin insan yaşamına dahil ettiği sosyal medya, dijital platformlarda kullanılan bir iletişim uygulamasıdır. Klasik medyadan çeşitli noktalarda ayrılan sosyal medyanın eş zamanlı ve çift yönlü bir etkileşime sahip olması onun en önemli yanları arasında yer alır. Ayrıca sosyal medya ticari faaliyetlerin yürütülmesine de olanak tanıyan bir platformdur. Bundan dolayı da Sosyal Medya Reklamlarınızda Tasarımın Taşıdığı Önem dikkate alınır.

Sosyal medya giderek küresel hale gelen dünya ölçeğinde tüm toplumların yaygın olarak kullandığı bir iletişim ağı olurken bu platformlar çeşitli isimlerle birbirinden ayrılır. Ayrıca sosyal medya platformlarının kendine özgü işleyişleri olurken her platformda kendine has paylaşım yöntemleri söz konusudur.

İşletmeler İçin Sosyal Medyanın Önemi

Kişi ya da işletmelerin sosyal medyayı yaygın olarak kullandığı görülürken MC Luhan’ın öngörüde bulunduğu gibi dünyanın giderek küresel bir köye dönüşmesi sosyal medyanın aktif olarak kullanılmasının sonuçları arasında yer alır. Bunda gelişen teknolojiler ve insan yaşamının dijital platformlarla şekillenmesi oldukça etkilidir.

Sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı yapılabileceği gibi aynı zamanda sosyalleşmek de mümkün olur. Bunun yanı sıra ticari faaliyetlerde ürün ya da hizmet alım satımlarında sosyal medya yaygın olarak kullanılan bir platformdur.

Firma hesapları ya da kişisel kullanıcı hesapları aracılığı ile sosyal medya üzerinde yer almak mümkün olurken satıcılar açısından bu mecralar sanal vitrin vazifesi görür. Mağazaların fiziki olmayan ortamlarda alıcılarına ulaştıkları vitrinleri olarak algılanması gereken sosyal medya üzerinde bazı tasarım çalışmaları yapılması kaçınılmaz olur.

Markayı Tanıtma Aracı: Reklamlar

Markanın temsil edilmesinde reklam oldukça önemli bir unsurdur ve firmanın kurumsal nitelik kazanmasına yardım eder. Marka imajının yaratılması reklamlar aracılığı ile mümkündür ve bundan dolayı da sosyal medya reklamları tasarlanırken grafik unsurların doğru kullanılması gerekir.

Markanın içerisinde yer aldığı sektörle uyumlu çalışmaların yapılması da önemli bir ayrıntı olurken reklam içeriklerinin kalitesi de oldukça önemlidir. Paylaşılacak reklamın özgün olması, taklit içerik olmaması firmanın rakipleri arasından bir adım öne çıkmasına yol açar ve bu sebeple tasarımda yaratıcılıkla özgünlük bir arada bulunmalıdır.

Sosyal medya tasarımlarında doğru hedef kitlenin belirlenmesi oldukça önemlidir. Öncelikle işletme hedef kitle analizi yaparak işe başlamalıdır. Daha sonra gerçekleştirilecek bir tasarım süreci daha etkili bir güce sahip olma şansı yakalar.

Doğru bir sosyal medya tasarımı sayfanın istenilen trafiği almasına yol açarken ziyaretçi sayısında da organik bir artış kaçınılmaz olur. Bundan dolayı sosyal medya tasarımı yapılacağı zaman profesyonel anlamda hizmet alınması önerilir ve kurumsal kimliğin doğru yansıtılması bu sayede mümkün olur. Sosyal Medya Reklamlarınızda Tasarımın Önemi bu tür tanıtım malzemelerinin maliyetinin düşük olması ve geniş kitlelere kısa sürede ulaşabilmesi nedeni ile dikkate alınır.