Sinema endüstrisi çeşitli filmler ile seyircilere görsel bir şölen sunarken Görsel Efektleriyle Ödül Almış 5 Film merak edilenler arasında yer alır. Her film kendine özgü bazı özelliklere sahiptir ve farklı bir hikayesi vardır. İzleyende etki bırakan filmler de çeşitli biçimlerde ödüle layık görülür.

Sinema, insanın hayal etme becerisinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmış bir sanat dalıdır. İnsan kurduğu hayalleri beyninde görüntülere dönüştürme kabiliyetine sahip bir canlıdır ve bu hayaller kendi içerisinde belirli bir düzen çerçevesinde bir araya getirilir.

İnsanın beyninde bir araya getirilen bu düzenlemeler onun sahip olduğu deneyimlerinin doğal bir sonucu olurken estetik beğenisi ve yaşam tecrübeleri ile şekillenir. Sinema insanın hayallerinden beslenen bir sanat dalıdır ve bu sektörde yönetmenin yaratıcılığı ve hayal gücü oldukça önemli eserlerin ortaya çıkarılmasında söz sahibi olur.

Görsel Efektleriyle Ödül Alan Filmler

Bundan dolayı da bir sanat dalı olan sinemada görsel unsurların hayal edilmesi ve doğru bir planlama dahilinde kullanılması yaratıcı nitelikte eserler verilebilmesi açısından önemlidir. Bu tür niteliklere sahip olan eserlerin de hak ettiği değeri bulduğu görülürken gerek çeşitli ödüllerle gerekse seyirci beğenisi ile bu tarz çalışmalar ödüllendirilir.

1-Avatar

Avatar, James Cameron tarafından yönetilen filmin en iyi görsel efekt dalında Oskar ödülüne layık görüldüğü bilinmektedir. Oldukça etkileyici sahnelere sahip olan filmin 2021 yılında devamı çıkacaktır. Avatar filmi, Na’vi isimli halkın yok olmak üzereyken yaşadıklarını anlatan hikayesi ile Pandora gezegeninde geçmektedir.

2-Inception

Inception, etkileyici görsel efektlere sahip olan bir diğer filmdir ve başrol oyuncusu Leonardo Di Caprio’dur. Filmin yönetmen koltuğunda ise Christopher Nolan oturmaktadır. Film 2010 yılı yapımıdır. Inception, Cobb adında oldukça yetenekli bir hırsızı konu alırken bu hırsız kişilerin bilinçaltının derinliklerinde yatan sırları çalma konusunda uzmandır. Cobb karakterine hayat veren Leonardo Di Caprio’nun başarılı performansına sahne olan film oldukça etkileyici sahnelerle izleyenleri kendisine hayran bırakmaktadır.

3-Titanic

Titanic, en iyi görsel efekt dalında ödül sahibi olan bir diğer filmdir. Bu filme verilen Oscar ödülü oldukça gerçekçi tasarlanan efektleri sayesinde olurken filmin yönetmeni James Cameron ’dur. Titanik’in dramatik hikayesinin anlatıldığı filmde aynı zamanda bir aşk macerasına da şahit olan izleyenler oldukça etkileyici sahneler sayesinde o günü yeniden yaşıyormuş hissini yakından duyumsar.

4-Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi

Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi, 2008 yapımı olan bu film de oldukça etkileyici görsel efektleri ile öne çıkarken bu alanda bir Oscar ödülünün de sahibi olmaktadır. Benjamin Button doğduğunda bir ihtiyardır ve zaman geçtikçe de gençleşmektedir. Filmin Benjamin Button’un gençleşmesi üzerine kurgulanan hikayesi izleyenleri derinden etkileme gücüne sahiptir.

5-Interstellar

Interstellar, Yıdızlar Arası olarak da bilinen bu film 2014 yılı yapımıdır. Bilim kurgu dalında çekilen filmin Christopher Nolan yönetmenliğinde çekildiği bilinmektedir. En iyi görsel efekt dalında bu film de bir Oscar sahibidir.