Dijital Baskının Matbaa Baskısına Göre Avantajları

Dijital baskı, son yılların tercih edilen baskı yöntemi olarak pek çok avantaj sunar. Bunları sıralamadan önce genel bir tanım ile dijital baskı ve matbaa baskısının ne olduğuna bakalım. Dijital baskı, bilgisayar ortamında hazırlanan yazılı ve görsel çalışmaların, gelişmiş bir baskı teknolojisinin yardımı ile kısa sürede basılması işlemidir. Bununla birlikte matbaa baskısına, bir diğer ifade ile Ofset baskıya baktığımızda, belli kalıpların kullanıldığı ve bu sebeple de daha az maliyetli olan bir baskı yöntemi olduğunu görüyoruz. Aslında geçmişte uzun süre sektörde hâkim olan ve başarılı sonuçlar alınmış olan matbaa baskısı, günümüzde yerini daha teknolojik ve pek çok sebeple daha avantajlı olan dijital baskıya bırakıyor. Peki, nedir bu avantajları? Dijital baskının matbaa baskısına göre avantajlarını inceleyelim şimdi…

Dijital Baskının Tercih Edilme Sebepleri

Dijital baskı, bilgisayar ortamında hazırlandığından, daha esnek bir tasarım süreci vadeder ve tasarımcının yaratıcılığını tam anlamı ile yansıtmasına imkan tanır. Bunun yanı sıra hazırlanan tasarım, son derece hızlı bir şekilde basılabilir ve çok sayıdaki baskıların, hızla hazırlanıp kullanılmak üzere kişiye ulaştırılması mümkün olur. Uzun süreler beklemeyi gerektirmez. Seri basım olarak ifade edilmesi de buradan gelir. Diğer taraftan atık bırakma oranı da daha azdır. Matbaa baskısı yani asıl adı ile ofset baskı ise daha fazla atık bırakan, daha yavaş baskı yapan ve de tasarıma daha az müdahale edebildiğimiz bir yöntemdir. Su ve mürekkebin karışmaması mantığı üzerine kurulu olan bu sistemde, daha fazla kimyasal kullanılmaktadır ve bahsettiğimiz atık miktarı da bu sebeple daha fazla olacaktır. Dijital baskı ise çevreyi gözeten bir uygulama için çok daha cazip bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Çünkü daha az kimyasalın kullanıldığı bir süreç ve daha az atık ortaya çıkararak, çevreye verilen zararı minimuma indirmektedir.

Atık ve Çevresel Faktörler

Dijital baskı yöntemini kullanarak baskı yapan ve bu sebeple de hem hızlı sonuç almanızı sağlayan, hem de harika tasarımlara imza atan www.basyolla.com ekibi, sizin için cepli dosya, kartvizit, sticker ve katalog gibi sayısız ürünü ortaya çıkarabilir. Kartvizit tasarım sürecinden sticker etiketlerin tasarlanmasına kadar çeşitli tasarım süreçlerini de yönetecek, hayal ettiğiniz sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Burada dijital baskının, yani teknolojik bir yöntemin kullanıldığını görüyorsunuz. Bu sebeple de hem daha nitelikli tasarımlar ile karşılaşabilirsiniz, hem de tasarımların üzerinde değişiklik yapmanın kolay olması sebebi ile esnek hareket edebilirsiniz. Diğer taraftan hızlı bir çağda yaşadığımız için baskı hızının da ne kadar önemli olduğu unutulmamalı. Örneğin, Covid 19 önlem ürünleri, en hızlı şekilde basılıp kullanılması gereken ürünlerdendir. Bu durumda dijital baskı tercih edilecektir.

Son olarak belirtmemiz gerek ki, bir baskı ürününe ihtiyaç duyulduğunda, hangi baskı yönteminin tercih edileceğini bilmek, alacağınız sonucu tahmin etmenizde çok önemlidir. Dijital baskının matbaa baskısına göre avantajları hakkında bilgi edindiğinize göre, bugün dijital baskı kullanıldığında sizi ne gibi durumların beklediğini de bilebilirsiniz. www.basyolla.com ekibi, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak kartvizit, cepli dosya, sticker, katalog ve benzeri ürünleri hayata geçiriyor. Yani dijital baskının avantajlarını sunuyor. Kartvizit tasarımı, sticker etiket tasarımı ve sayılamayacak çok daha fazla baskı ürünü için iletişime geçebilir, online sistem üzerinden kendi tasarımınızı kendiniz yapabilirsiniz.

Kısacası tasarım becerilerinizi kullanıp, dijital baskının avantajlarına da doğrudan ulaşabilirsiniz. Verimli sonuçlar ortaya koymuş olmasına karşın, günümüzde yeterliliğini yitirmiş olan matbaa baskısını ise hızın ve tasarımın önem kazandığı konular için tercih etmemek daha doğru olur. www.basyolla.com sayesinde teknolojik bir hizmet alabilirsiniz.