Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde

 

Sosyal medya günümüzde yaygın olarak kullanılan çeşitli platformlardan oluşan bir mecradır ve bu ortamda birçok platform kendine özgü bazı işleyişlere sahiptir. Sosyal medya çift yönlü etkileşime imkân tanıyan ve eş zamanlı olarak kullanılabilen bir mecra olurken geleneksel medyadan birçok konuda ayrılır. Sosyal medya kullanıcıları aynı zamanda aktif birer katılımcı olabilirler. Bundan dolayı da sosyal medyanın önemi ve gücü her geçen gün daha da artmaktadır. Sosyal Medya Paylaşımlarınızın Tasarımlarında Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde kullanıcıların merak ettikleri arasında yer alırken her platformun kendine özgü bir paylaşım anlayışı var.

Madde 1

Öncelikli olarak dikkat edilmesi gerekenler arasında paylaşım yapılacak platform ile uyumlu paylaşım ögeleri tercih edilmelidir. Her sosyal medya platformu kendine özgü bir konsepte sahiptir ve bunun dışında farklı amaçlara yönelik paylaşım yapmak istenilen etkiyi yakalamak açısından yetersiz kalacaktır.

Madde 2

Sosyal medya platformu haber amacıyla kullanılan bir mecra ise bu durumda da paylaşılacak içerikler buna hizmet etmelidir. Sosyal medya tasarımları paylaşılacağı zaman marka profili ile bütünlük sağlamasına dikkat edilmelidir. Tasarım markanın kurumsal imajını doğru yansıtmalı müşteriler ilk gördükleri anda firmayı hemen hatırlamalıdırlar

Madde 3

Tasarım aşamasında görsellerin ölçüleri, çözünürlüğü, temasının doğru seçilmesi gibi birçok unsur dikkatli bir bakış açısı ile ele alınmalıdır. Hizalama, sağ ve sol boşlukların doğru ayarlanması dikkatli yapılmalıdır.

Madde 4

Sosyal medya paylaşımı yapılacağı zaman kullanılacak renkler, görsel kalitesi açısından önemlidir ya da metin tabanlı içeriklerden yararlanılacaksa yazı karakteri, oranları, içerik özgünlüğü dikkate alınması gereken ayrıntılar arasındadır

Madde 5

Tasarımda metin kullanılmayacaksa bu durumda görsel boyutları 1200x600px şeklinde olabilmektedir. Görsel üzerinde fazla miktarda metin olduğunda örneğin Facebook açısından içeriğin erişimi daha az olur. Bundan dolayı hangi mecrada paylaşım yapılacaksa o platformun işleyişine hâkim olmak gerekir.

Sosyal medya yönetimi günümüzde birçok faaliyetin gerçekleştirildiği mecralar olması nedeni ile oldukça önemli hale gelmiş durumda bundan dolayı da bu platformlarda paylaşılacak olan gerek görsel içeriklerin gerekse metin tabanlı paylaşımların dikkatli bir çalışma ile oluşturulması gerekir.

 

Paylaşım yapılacak platformun özelliklerine uygun tasarımlar yapmak bundan dolayı da oldukça önemlidir. Ticari faaliyetlerin şekil değiştirmesine bağlı olarak çoğu ticari etkinlik bu mecralarda gerçekleştirilir hale gelmiştir.

Neden Bu Maddelere Dikkat Etmelisiniz?

Dünyanın gittikçe küreselleşmesine bağlı olarak sosyal medya platformları daha fazla kullanılmakta ve kişi ya da kurumlar bu mecralarda çeşitli sebeplere bağlı olarak bir araya gelmektedir. Bu karşılıklı etkileşimin doğal bir sonucu olarak da sosyal medya platformlarında yapılacak paylaşımların tasarlanması ve profesyonel bir bakış açısıyla yönetilmesi gerekir. Bundan dolayı da günümüzde sosyal medyayı ilgilendiren farklı konularda yeni mecralarla karşılaşılır.

 

Sosyal Medya Paylaşımlarınızın Tasarımlarında Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde de bu nedenle merak edilenler arasında yer alırken bu konuda yapılabilecek çeşitli çalışmalardan söz etmek mümkün olur.