Poster Baskı

Poster ya da diğer bir ifade ile afiş adını verdiğimiz basılı ürünler, günlük yaşamda pek çok farklı alanda, pek çok farklı kullanım ile karşımıza çıkıyor. Çünkü posterler, geniş kitlelere ulaşmak için son derece etkili bir iletişim aracıdır. Geniş kullanım alanı da bu özelliğini ortaya koyuyor. Bazen iç mekânlarda karşınıza çıkar tasarımı ile bakışları üzerine çeken bir poster, bazen bir otobüs durağında, bazen de binaların dışında. Günümüzde özellikle kurumsal firmaların reklam ve tanıtım amaçlarına hitap eden, bu alandaki sorunlara etkili çözümler sunan afiş örnekleri, profesyonel bir çalışma ile ortaya konulabiliyor. Hedef kitlenin belirlenmesi, buna uygun olarak afişin konumlandırılacağı alanların tespit edilmesi ile birlikte, tasarım sürecine geçilebiliyor. 

Poster Hazırlama

Poster baskı öncesinde, göz alıcı, dikkat çekici ve benzersiz bir tasarıma imza atmış olmak en önemli kriterdir. Bu sayede poster tasarımından verimli sonuç alınabilir. Örneğin, vurgulu bir slogan, başlı başına uyaran nitelikte ama birbiri ile uyumlu olan renklerin bir arada kullanılması önemli püf noktalardır. Burada önemli olan insanların dönüp bakması, hatta gördüğü bu afişi hatırlamasıdır. Bu sayede mesajımızı hedef kitlemize ulaştırdığımızdan emin olabiliriz. Poster hazırlama sürecinin önemli bir parçası ise posterin uygun boyutlarda tasarlanmasıdır. Konumlandırılacağı alana uygun olarak, farklı ebatlarda tercih edilebilir. Caddeler, otobüs durakları ve benzeri alanlarda oldukça büyük boyutlara kadar ulaşılabilir ve bu sayede dikkat çekicilik elde edilebilir. İç mekânlarda ise daha küçük ve mekân ile uyumlu boyutlar tercih edilmelidir.

Poster Siparişi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Poster örnekleri incelendiğinde açıkça görülebiliyor ki, her posterin belli bir amacı vardır. Eğer reklam amacıyla poster hazırlanıyorsa, kalabalık caddeler, insan sirkülasyonunun fazla olduğu binalar uygun seçimlerdir. Burada önemli bir nokta ise insanların belli bir mesafeden de afişi okuyabilmesidir. Yazı fontları buna uygun seçilmelidir. Eğer afişin büyük boyutlarda olması arzu ediliyorsa da, görselin çözünürlüğünün uygun nitelikte olmasına özen gösterilmelidir. Son olarak ise afiş hazırlama sürecinin can alıcı parçası olarak baskının kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Bunun için profesyonellerden destek almak, hazırladığınız tasarımın hakkını vererek hayata geçirilmesini sağlamak olacaktır. Poster baskı aşaması, en az posterin tasarlanma süreci kadar önemli ve hassas bir süreçtir. Dolayısıyla bu alanda tecrübe sahibi olmayan bir ekip, sizin için aradığınız mükemmel sonuçları sağlayamayabilir.

Poster Baskı Süreci

Poster baskı süreci öncesi tüm hazırlıklarınızı yaptınız, nihai tasarıma karar verdiğiniz. İstediğiniz renkler, görseller ve yazı fontu tamam. Peki, hangi kâğıt, hangi baskı uygulaması? Bu tür soruların cevaplarını, alanının uzmanları ile birlikte vermek, çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayabilir. Genellikle şık bir seçenek olarak parlak kuşe kâğıda baskı uygulaması tercih edilir ve bu sayede posterler bir adım daha öteye taşınır, daha dikkat çekici bir hal alır. Kaliteli baskı uygulamaları ve kaliteli kâğıt seçimleri ile tasarımınız, işinin uzmanı ellerde hayat bulmalıdır. Afiş hazırlamanın tasarım ve baskı süreçleri tamamlandıktan sonra ise artık afişinizi hedef kitleniz ile buluşturma ve beklediğiniz etkinin tadını çıkarma zamanı… 

Sizler de poster baskı siparişi vermek için https://www.basyolla.com/poster?search=poster&category_id=0 adresini ziyaret edebilirsiniz.