Kataloglar, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların, ürettikleri ürünleri ya da sundukları hizmetleri tanıttıkları basılı araçlardır. Bu amaca uygun olarak da katalog baskısında, tasarımdan baskı çeşidine, kâğıt türünden renklere kadar pek çok dikkat edilmesi gereken detay karşımıza çıkıyor. Üstelik kataloglar farklı boyutlarda ve ebatlarda hazırlanabilir, farklı kalitelerde sunulabilir. Buna uygun olarak da bütçeniz doğrultusunda oldukça şık kataloglara imza atabilirsiniz. Kataloglar, detaylıca üzerinde durulması gereken ve bu özen sayesinde harika sonuçlara ulaşabileceğiniz basılı araçlardır. Bu şekilde şirketinizi en iyi şekilde temsil edebileceğiniz kataloglara ulaşabilirsiniz. Katalog baskısı hakkında önemli bilinmesi gerekenlere hâkim olmanız yeterlidir. 

Katalog Nedir?

Katalogların temel amacı, ürün ya da hizmetlerin tanıtılması, listelenmesidir. Bu şekilde potansiyel müşterilerinizi en hızlı şekilde ürün ya da hizmetleriniz ile buluşturabilirsiniz. Bu basılı ürün grubu, pek çok farklı tasarıma sahip olabilir. Ürün niteliği, çeşitliliği, ürün sayısı ve benzeri unsurlar tasarımı da etkiler. Bunun yanı sıra kâğıt türü, oldukça fazla seçenek arasından seçilebilir ve farklı görünümler elde edilebilir. Fiyat unsuru da bu durumda çeşitleniyor. Ürün tanıtımı, ürünlerin listelenmesi ve pazarlanması amacını taşıyan kataloglar, pek çok farklı fiyatla sunulabilirler. Sayfa sayısı, baskı türü, kâğıt çeşidi gibi pek çok unsur bu süreçte etkilidir. Nihayetinde ise katalog, en etkili pazarlama araçlarından biri olma işlevini hala koruyor ve günümüzde de hemen hemen her sektörde tercih ediliyor.

Katalog Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Katalog tasarımında, genel tasarım kurallarına dikkat etmek önceliklidir. Bunlar renkler, boyut dengesi, renk uyumu ve benzeridir. Bunların yanı sıra kataloglar, ürün ya da hizmet türüne göre tasarlanır ve gerekirse içindekiler kısmı gibi eklemeler yapılabilir. Bu tür detaylar, ilgili kategoriye kolayca ulaşmayı sağlar. Özellikle geniş bir ürün yelpazesi katalogda yer alacaksa, bu uygulama doğru olacaktır. Sezonlar, kısıtlı sayıda ürün için katalog hazırlanıyorsa ve sayfa sayısı zaten azsa böyle bir ayrıntıya gerek yok. Tasarımın bir diğer dikkat edilmesi gerekeni ise görsel kalitesidir. Görseller hem yüksek çözünürlüklü olmalı, hem de sanatsal açıdan yeterli olmalıdır. Bu sayede şık, beğeni toplayacak ve akılda kalacak bir katalog elde edilebilir.

Katalog Baskı Süreci Nasıl İlerler?

Katalog baskı sürecinde artık klasik uygulamaları geride bırakıyoruz. Online baskı hizmeti ile tüm baskı işlemlerini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. www.basyolla.com bunun için hizmetinizde. Süreç ise şu şekilde işliyor; öncelikle baskı ürününü seçiyorsunuz ve kullanım amacınıza uygun olarak tasarımı netleştiriyorsunuz. Bu aşamada profesyonel bir destek de alabilirsiniz. Tasarım, ebat, baskı türü, kâğıt çeşidi gibi tüm ayrıntılara karar verdikten sonra ise baskı aşamasına geçilebiliyor. Tüm bunlar için online sipariş oluşturuyorsunuz, ödeme işlemini de bu aşamada hallediyorsunuz. Nihayet baskıdan çıkan kataloglarınız ise adresinize gönderiliyor. Kısacası oldukça pratik ve hızlı bir süreç var karşınızda.

Katalog Baskı Fiyatları

Katalog, hemen hemen her işletmenin bir ihtiyacıdır. İster uzun süreli olarak tek bir kataloğu kullanın, isterseniz dönemlik olarak kataloglarınızı yenileyin… Ancak mutlaka bu pazarlama gücünden faydalanmalısınız. Bu tür ürünlerin fiyatları ise sayfa sayısı, kağıt çeşidi, baskı türü ve benzeri pek çok ayrıntıya göre şekilleniyor. Yani sipariş vermeden önce tüm bu özelliklerin tespit edilmesi gerek. Bu şekilde net bir fiyat bilgisi ortaya çıkarılabilir. Bu noktada profesyonel bir yardım alıp, bütçe planlaması yapabilir ve kataloglarınız için sipariş oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki, katalog bastırmak her bütçe için uygundur. Önemli olan en verimli sonuçları alacağınız tasarıma ulaşmak.

Sizler de katalog baskı siparişleriniz için https://www.basyolla.com/katalog-dergi-baski adresini ziyaret edebilir ve yükleyeceğiniz tasarımlarla farklı çeşitlerde kataloglarınızı edinebilirsiniz.