En İlginç Beş Bayrak Tasarımı

 

Her ülke farklı bir bayrağa sahiptir ve temsil ettikleri anlamlar sebebi ile ülkelerin bayraklarının değişik hikayeleri vardır. En İlginç Beş Bayrak Tasarımı Nepal, İsviçre, Paraguay, Japonya, Amerika tarafından kullanılan bayraklar olurken bu ülkeler dışında da birçok ülkeye ait farklı bayrak hikayeleri ile karşılaşmak mümkündür.

En İlginç Bayrak Tasarımına Sahip Ülkeler

 

Nepal

Kırmızı bir zemin özelliğine sahip olan bayraklar arasında yer alırken bayrakta yer alan ve kenar çizgilerini oluşturan mavi, barışı sembolize eder. Üstte yer alan üçgenin içerisinde bir hilal bulunur ve bu şeklin tek hükümdarı temsil ettiği düşünülür. Bu hilal aynı zamanda sarayı da temsil eden bir semboldür. Altta yer alan üçgen içerisinde ise 12 köşeli bir üçgen bulunur. Bu 12 köşeli üçgen ise Rana hanedanı olarak düşünülmüştür.

 

İsviçre

Bayrağın zemini kırmızıdır. Kırmızı zemin üzerinde beyaz haç işareti bulunmaktadır. Beyaz haç, ülkenin dinini temsil ederken Hıristiyanlığın ifade eder. Özgürlük, tarafsızlık, barış ve cesaret kavramları İsviçre bayrağı ile anlatılmak istenir. Bu ülkeye ait bayrak 1847 yılından itibaren bu günkü şekliyle kullanılmaya başlanmıştır.

Japonya

Japonya bayrağı ise beyaz zemin üzerinde kırmızı bir daireden oluşur. Beyaz saf ve dürüst duyguların temsilinde kullanılan bir renk olurken kırmızı daire ise doğan güneşi sembolize eder. Japonların inanışına göre bir Budist rahibin Japon hükümdarına güneş diski vermesi sonucunda bu sembol bayraklarında yer almış. Bu efsanede yer alan Japon hükümdarının güneş tanrıçasının soyundan geldiğine inanılır.

Paraguay

Bayrakta yer alan renkler Fransız bayrağından esinlenilmiştir. Bu renkler arasında kırmızı, beyaz ve mavi yer alırken kırmızı cesaret ve vatanseverliği temsil eder. Beyaz saflığın ve birliğin temsilcisidir. Mavi renk ise özgürlüğü ve doğruluğu temsil eder. Paraguay bayrağında yer alan şekillerin de bazı anlamları vardır. Bu ülkeye ait olan bayrak 3 yatay şeritten oluşmaktadır.

Kırmızı beyaz ve mavi olarak sıralanan bu renklerin anlamları da birbirinden farklıdır. Bayrak üzerindeki amblemin anlamı devlet armasıdır. Arkada yer alan amblem ise hazine mührünü tanımlamak için tasarlanmıştır.

Paraguay bayrağı her iki yüzünde de semboller bulunan bir bayraktır ve oldukça eski bir tarihi geçmişe sahiptir. Dünyada yer alan en eski bayraklardan biri de bu ülkenin bayrağıdır. Bayrak üzerinde yer alan semboller arasında zeytin dalı, hazine mührü ve palmiye dalı vardır ve her birinin sembolik anlamı farklıdır. Zeytin dalı barışı, palmiye dalı onuru, hazine mührü de özgürlüğü temsilen kullanılır.

 

Amerika

Bayrakta yer alan 50 yıldız 50 eyaleti simgelerken 13 kırmızı ve beyaz çizgi ise 13 koloniyi temsil ediyor. Bayrak üzerinde 6 beyaz 7 kırmızı şerit bulunur. Bayrağın sol üst köşesinde yer alan mavi dikdörtgende ise eyaletleri temsilen 50 beyaz yıldız yer almaktadır. Beyaz renk saflığı, kırmızı ise kahramanlık ve cesareti sembolize ederken mavi ise azim demektir.