El ilanı, günümüzde etkinliği kanıtlanmış en başarılı tanıtım ve pazarlama araçlarından biridir. Hem düşük maliyetler ile tesis edilebilir, hem de hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştırır. Üstelik bunu hızlı bir şekilde yapmaya imkân tanır. Dolayısıyla hangi alanda faaliyet gösteriyor olursanız olun, sizin için de etkin bir el ilanı tasarımı hazırlanabilir ve bu pazarlama aracının gücünden faydalanabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki, her alanda olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli detaylar var. Nedir, ne değildir, nerelerde kullanılır, tasarımı nasıl olmalıdır ve çok daha fazlasını adım adım inceleyerek harika sonuçlar elde edebiliriz. 

El İlanı Nedir?

El ilanları, özellikle halka açık alanlarda, insan sirkülasyonun çok olduğu yerlerde dağıtılan basılı tanıtım araçlarıdır. Bu noktada her ne kadar broşür akla gelse de, el ilanı ile broşürün küçük farklılıkları var. Broşürden farklı olarak el ilanı, fazla ayrıntı içermez ve vermek istediği mesajı doğrudan verir. Bu sayede de söz konusu mesajı, lafı dolandırmadan doğrudan ilgili kişilere ulaştırmış olur. Oldukça ekonomik bir pazarlama aracı olduğunu da belirtmek gerek. Tek sayfa olarak tasarlanıp basılan ürünler, çok sayıda hazırlanıp hedef kitle ile buluşturulabilir. Üstelik oldukça kısa sürede hedef kitlenize ulaşmış olursunuz. Bu sebeple de etkinliği yüksek bir reklam aracı olarak kabul edilir. 

El İlanı

El İlanı Kullanım Alanları Nelerdir?

El ilanı yemek sektörü başta olmak üzere, çeşitli alanlarda aktif şekilde kullanılıyor. Çünkü hedef kitleniz belli bir bölgedir ve bu alan içerisindeki insanlara el ilanları aracılığıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Diğer taraftan bir alanda farkındalık oluşturulmak isteniyorsa, bunun en iyi yolu da yine el ilanları olacaktır. Bu sayede oldukça dikkat çekilebilir ve çokça insana ulaşılabilir. Bunların dışında farklı sektörlerde tanıtım ve reklam amacıyla kullanılabilir ve yüksek verim elde edilebilir. Baskı ürünlerinin genel itibariyle kullanım alanları oldukça geniştir. Çünkü tasarım, bu konuda asıl belirleyici olarak karşımıza çıkıyor ve yapılan benzersiz tasarımlar, dikkat çekici sloganlar, logo ve görseller, el ilanlarının etkin birer pazarlama aracı haline gelmesini sağlıyor. 

El İlanı Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

El ilanlarında genel olarak A4 boyutu tercih edilir ve 1 ya da 2 kırımlı bir tasarım gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra A5 formunda ve kırımsız tasarımlar da yapılabilir. İlanın bir yüzünde şirket logosu, ismi, adresi ve benzeri bilgiler ve ilgili görselle yer alırken, diğer yüzünde tanıtılmak istenen ürün ya da hizmet ön plana çıkarılır. Bu şekilde en önemli özellikler, el ilanı tasarımı üzerinde bir araya gelmiş olur. Doğru kâğıt seçimi ise bu süreçte çok önemli… Kaliteli bir görünüm, iyi bir şirket imajını ifade ettiği için kâğıdın dokusu, mürekkep duyarlılığı ve benzeri özelliklere dikkat etmek gerekiyor. Son olarak iyi ve dikkat çekici bir tasarımın altın kuralı olan uyumlu ve dikkat çeken renk kombinasyonlarını da unutmamalıyız.

El İlanı Tasarımı

El İlanı Fiyatları

El ilanları, kâğıt türü, kâğıt boyutu, baskı adedi, tasarım ve benzeri pek çok unsurun dikkate alınması ile fiyatlandırılıyor. Bu sebeple de standart bir fiyattan söz etmek mümkün değil. Bununla birlikte el ilanı fiyatlarını öğrenmek için kolayca basyolla.com ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Çağımızda baskı süreçlerini kolaylaştırıp, baskı ürünlerini ayağımıza getiren online baskı merkezi kavramı, işimize değer katmayı ve başarılı tanıtım faaliyetlerine imza atmayı sağlıyor. Bunun için günlerinizi harcamanıza gerek yok, online olarak kaliteli bir tasarım ve baskı hizmeti alabilir, siparişlerinizi de kapınızda teslim alabilirsiniz.

Sizler de tasarımlarınızı yükleyerek el ilanı siparişinizi oluşturmak isterseniz https://www.basyolla.com/el-ilani adresini ziyaret edebilir ve seçeceğiniz ebatlarda el ilanlarınızı edinebilirsiniz.