Marka Sloganı Bulmak

Firmalar ürünlerini müşterileri ile buluştururken birçok yöntemi kullanmak suretiyle pazarlama stratejileri geliştirmektedir. Bu stratejiler arasında ürünün tanıtılmasına, akılda kalmasına olanak yaratacak bir marka sloganı her zaman firma açısından işer yarar yöntemler arasında yer alır.

Akılda iz bırakan bir marka sloganına sahip olmak kolay hatırlanmaya ve dolayısı ile de ürünün satışlarına olumlu katlısı olan bir durumdur. Marka bilinirliğinin artmasında doğru bir slogan oldukça faydalı olmaktadır.

Nitelikli firmalar doğru bir marka sloganı ile sektörde yer alırken müşterilerine de kolay ulaşmanın ve hatırlanmanın yolunu bulmuş olurlar. Bu nedenlerle bir firma, içinde yer aldığı sektörde öne çıkmak, kolay hatırlanmak istediğinde kendisini doğru ifade eden bir marka sloganı geliştirmelidir.

Marka Sloganında Olması Gereken Özellikler

Marka sloganı, firmanın içinde faaliyet gösterdiği sektörde müşteriler tarafından kısa sürede hatırlanmak için gerekli olan bir reklam çalışmasıdır. Bu sebeple de bir marka sloganı oluşturulacağı zaman dikkate alınması gereken hususlar olmaktadır.

  • Doğru bir marka sloganı tespit edebilmek için kısa ve akılda iz bırakıcı olması ilk sırada gelen özellik olacaktır.
  • Firmanın neyi temsil ettiğini ve onun farklı yanlarını sloganda kısa ve öz olarak yansıtmak oldukça önemlidir. Bu konu ele alınacağı zaman firmanın neleri farklı yaptığı diğer rakipleri ile arasında ne tür ayrıcalıklar olduğu mesajın içinde kısa ve öz olarak verilmelidir.
  • Firmaya ait ayrıcalıklar tespit edilirken; firmanın amaçları, hedefleri, hedef kitlesi, gelecek planları bir bütün olarak özümsenmeli ve analizleri doğru yapılmalıdır.
  • Slogan oluşturulurken günü kurtarmak için değil uzun yıllar sektörde hizmet verileceği düşünülerek hareket edilmelidir, bundan dolayı da kalıcı bir slogan seçmeye özen gösterilir.
  • Seçilecek slogan, yaratıcı bir çabanın ürünü olduğu kadar hayal gücü ile de desteklenmiş olmalıdır bu sebeple de orijinal çalışmalar her zaman bir adım önden gider.
  • Firmanın hedef kitlesi oldukça önemli bir unsurdur. Bir slogan seçileceği zaman hedef kitlenin özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Hedef kitleye hitaben oluşturulacak sloganda kişiler kendilerine ait bir şey bulmalıdır. Onu benimsemeleri ve kabullenmeleri sloganın kalıcı olmasında ve beklenen etkiyi yaratmasında önemli bir nedendir.
  • Bir marka sloganı, firmanın logosu ile yer almalı ve müşterilerin firmayı anımsaması için beraber hareket edilmelidir. Marka sloganı oluşturulmak istendiğinde sektörde araştırma yapmak, rakiplerin çalışmalarını incelemek hataları ve doğru yapılan işleri analiz etmek oldukça önemli çalışmalar arasındadır.

Marka sloganı firmanın rekabet gücünü arttıran bir unsurdur. Piyasalarda yer alan firmanın bilinirliğinin artmasında birinci derecede etkili reklam unsuru olan bu tür bir çalışma doğru planlandığında hedef kitlesine kolaylıkla ulaşacaktır.

Marka Sloganı Oluştururken Sorulması Gereken Sorular

Marka imajının ortaya konmasında ve bunun müşterilere sunulmasında marka sloganı önemli bir etki gücüne sahip olurken pazarlama stratejileri açısında değerlendirildiğinde önemli bir çalışmadır. Doğru bir marka sloganı oluşturmak için bazı soruların yanıtlarının bulunması gerekmektedir.

  • Hedeflediğimiz pazara faydalarımız nelerdir?
  • İçinde yer aldığımız sektöre neler katıyoruz?
  • Rakiplerimiz ile aramızdaki ayrıcalıklar nelerdir?
  • Firma olarak güçlü ve zayıfa yanlarımız nelerdir?
  • Geleceğe yönelik iddialarımız nelerdir?

Sizler de markanız için oluşturacağınız sloganlarınız yer aldığı ürünleri www.basyolla.com adresinden farklı kategorilerde seçebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.