Ürünlerin üzerine yerleştirilen etiketler her sektör açısından farklı bir uygulamaya sahiptir. Ürünle ilgili kimlik bilgisi niteliği taşıyan etiketlerin üretici firmalar hakkında da bilgi verdiği görülür. İşletme açısından işlevselliğinin yanı sıra reklam yapma özelliği de bulunan etiketler önemli malzemelerdir. Alüminyum Etiket Nedir? Araştırılırken birçok etiket türünden söz edilebilir.

Birçok sektör için farklı etiket türleri kullanılırken bunların üretimlerinde yararlanılan malzemeler farklılaşır. Gıda sektöründe genellikle kâğıt tabanlı ürünler tercih edilirken otomotiv sektörü ya da mobilya sektörü söz konusu olduğunda daha dayanıklı malzemelere gereksinim duyulur.

Etiketlerin üretim süreçlerinde matbaalar devreye girerken günümüzün gelişen teknolojileri dijital uygulamalara geçişi hızlandırmıştır. Bundan dolayı dijital yöntem ve teknikler aracılığı ile birçok ürün elde edilebilir. Bunlar arasında da maliyet yönünden uygun fiyatlı olan etiket türleri ilk sıralarda yer alır.

Etiketler tasarlanırken firmanın içinde yer aldığı sektör göz önünde bulundurulur. Bu sebeple tasarım süreçlerinde bazı kurallara uygun hareket edilmesi gerekir. Bir etiket üzerinde yer alması gereken bilgiler yeteri kadar v e güncel olmalıdır. Ayrıca özgün tasarımlar daima dikkat çekicidir.

 

Etiket Türleri Nelerdir?

Firmalar tarafından yoğun olarak kullanılan etiketlerin birçok çeşidi bulunurken merak edilen bir konu da Etiket Türleri Nelerdir? Sorusunun yanıtıdır. Etiketler ürünün görünen bir yüzeyi üzerinde kullanılırlar ve müşteriye bilgi verme amacını güderler. Bir gıda üzerinde kullanıldığında son kullanma tarihi gibi bilgileri içeren etiketlerin başka bir ürün üzerinde ise ürün kullanımı hakkında bilgi vermesi mümkündür. Tekstil sektöründe satılan ürünün nasıl yıkanması gerektiği hakkında bilgi vermek gibi çeşitli görevler etiketler sayesinde yerine getirilir.

Etiket türleri kullanılacak sektörle bağlantılı olarak çeşitlenir bundan dolayı da farklı isimlerden söz edilebilir.

  • Alüminyum etiket
  • Metal etiket
  • Kâğıt etiketler
  • Cam etiket

Alüminyum Etiketlerin Özellikleri Nelerdir?

Etiketler dış mekanlarda da kullanılma özelliğine sahip olurken bu ürünlerin dayanıklı olması bazı sektörler açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple de Alüminyum Etiketlerin Özellikleri Nelerdir? Suali merak edilir.

  • Alüminyum etiketler darbelere dayanıklıdır
  • Dış etkilere karşı güçlü malzemelerdir
  • Korozyondan etkilenmezler
  • Paslanmaz yapıdadırlar
  • Marka imajını güçlü bir şekilde temsil ederler
  • Firmaya itibar kazandırırlar

Alüminyum Etiket Örnekleri

Birçok sektörde kullanılan bu tür etiketler sık tercih edilen ürünlerdir. Firmaların marka imajına ihtiyaç duyduklarında kullandıkları reklam malzemelerinden biri de etiketlerdir. Bundan dolayı her firma etiketlerden yararlanır. Etiketler kolay elde edilebilen ve işlevsel yanları kuvvetli ürünlerdir. Bu malzemeler sayesinde firma daima akılda kalır ve kolay hatırlanır.

Ticari faaliyetlerde önemli araçlar arasında yer alan etiketlerin elde edilmesinde dijital baskı yöntemleri kullanılırken Alüminyum Etiket Örnekleri oldukça çeşitlidir. Bunlar arasında yer alan bazı numuneler ise şu şekildedir

  • Makine etiketleri
  • Asansör etiketleri
  • Pano etiketleri
  • Uyarı levhaları

Bu tür etiketler üzerinde çeşitli baskı teknikleri uygulanırken bu yöntemler aşağıdaki gibidir:

  1. Serigrafi
  2. Asit indirme
  3. Lazer kazıma
  4. UV baskı

Sizler de aliminyum etiket siparişleriniz için www.basyolla.com adresini ziyaret edebilirsiniz.