1. Dribbble

Dribbble son zamanların en dikkat çeken bloglarından biri olarak grafik tasarımcılar ve dizayn süreçleriyle ilgilenen kullanıcılar arasında popülerliğini her geçen gün arttırıyor. Blog üzerinden, kullanıcılar kendi tasarımlarını  paylaşarak diğer kullanıcıların yorumlarını alabiliyor. Ayrıca, tasarımcıların izinleri dahilinde bu tasarımlar kullanılabiliyor.

2. Typeroom

Font tasarımı üzerine hazırlanan çalışmaları sunan bu blog ise tasarıma farklı bir açıdan bakarak okuyuculara ve tasarımcılara yazı tipi ile yaratıcılıklarının sınırlarını ne kadar zorlayabileceklerine dair bir kaynak niteliğinde. Bir yandan çalışmaları inceleme imkanı sunan blog bir yandan da bilgilendirici yazılarla okuyuculara keyifli ve öğretici vakit geçirme imkanı sağlıyor.

Siteye giriş yaptıktan sonra sayfanın arka planını değiştirmeniz de blogu daha eğlenceli hale getiriyor.

3. Creative Bloq

Grafik dizayn, 3D modelleme ve daha birçok animasyon içeriğine dair geniş bir kapsamı olan bu blog birbirinden farklı tasarımları ve modelleri incelemeniz için çeşitli çalışmaları okuyuculara sunuyor. Kullanıcılara tasarım konularında da bilgiler veren site, gündemden haberlerle de okuyucuların tasarım alanında kendilerini güncel tutmasına olanak sağlıyor.

 

4. Made by Folk

İki tasarımcının birbirinden farklı amaçlarla kurdukları, iki farklı tasarım odaklı yapılanmanın bir araya getirilmesiyle kurulan Made by Folk, dünyanın en yaratıcı tasarımcılarını bir platformda buluşturmak ve onların hikayelerini paylaşması amacıyla bir blog haline getiriliyor. İlerleyen süreçte sayfanın da popülerliği arttıkça, blog severlerin de trendleri takip etmesi için ilgi çeken bir kaynak haline geliyor.

5. Abduzeedo

Fabio Sasso isimli tasarımcının kişisel blogu olarak kurduğu bu site zaman içerisinde mimarlık, dizayn, fotoğraf ve kullanıcı arayüzleri konularında başvurulacak kaynaklar arasında yer almaya başlıyor. Dünyanın birçok yerinden tasarımcıların katkılarıyla tasarım bloglarının ilk saflarında dikkat çekiyor.

6. Creative Boom

4 milyona yakin profesyonel tasarımcıya ilham ve tavsiye verdiğini belirten blog, Birleşik Krallık’ta olduğu gibi dünyada da birçok kullanıcı tarafından takip ediliyor. Okuyucularına alandaki bilgileri verirken bir yandan da tanınmış tasarımcılarla yaptığı röportajlarla yol gösterici bir blog olarak dikkat çekiyor.

7. The Design Blog

Ena Bacanovic isimli Hırvat tasarımcı tarafından kurulan blog dünyadan farklı stüdyoların ve tasarımcıların çalışmalarını bir araya topluyor. Kurucusu da blogun genç tasarımcılar ile geleceğin tasarımcıları olacak öğrencilerin çalışmalarına odaklandığını belirtiyor.

8.UX Collective

400.000 üzerinde takipçisi olan blogun editörleri bu yapılanmayı, tasarımının duyulmamış seslerini duyurmak amacı ile bir araya gelinmiş bir bağımsız yayın olarak nitelendiriyor. Tasarım ile gündelik hayatin zorluklarının kesiştigi noktalara da vurgu yapmayı ihmal etmeyen blog kullanıcıları için özel bir yer ediniyor.