Canvas Tablo Nedir?

Dijital baskıların kullanıldığı sektörde yararlanılan bir malzeme olan canvas tablolar tuval bez üzerine yapılan dijital baskıları ifade etmek için kullanılmaktadır. Geçmişte kâğıt malzemeler üzerine yapılan baskılar poster olarak adlandırılırken günümüzde canvas tablonun ifade edilebilmesi için bir ayrım yapılması gerekli olmuştur. Bundan dolayı da tuval üzerine yapılan dijital baskılar için canvas tablo tanımlaması kullanılmaya başlamıştır.

Canvas Tablo Nedir? Sorusu için verilecek yanıtlardan biri dijital baskı yöntemleri kullanılarak ve tuval bezi üzerine baskı yapılmak sureti ile görsel içerikli eserleri oluşturma denebilmektedir. Bu tür çalışmalarda birçok görsel malzemeden yararlanılabilirken baskı yapılmak sureti ile duvarlarda yer alan canvas tablolar oluşturulabilmektedir.

Bu tür tablolar için kullanılacak olan dijital görselin çözünürlüğü oldukça önemlidir. Günümüzde dijital baskıların nitelikli olarak yapılmasında görsel içeriklerin yüksek çözünürlükte olması oldukça önemli hale gelmiş bir konudur.

Canvas Tabloda Malzeme Kalitesi

Canvas tablolar açısından önemli olan özelliklerden biri malzeme kalitesidir. Canvas bezinin pamuklu dokuda ve homojen bir yapıya sahip olması tablonun baskıya verilmesi sırasında en az dijital görsel içerik kadar önemlidir.

Görsel içeriğin çözünürlüğü yüksek olduğunda ve canvas bezinin dokumasının istenilen özelliklerde temin edilmesi durumunda ortaya çıkan baskı kusursuz denebilecek özelliklere sahip olacaktır.

Bunun yanı sıra orijinal kartuş kullanılması da oldukça önemlidir. Kartuşun ışığa karşı dayanıklı olması ve renk değerleri önemli bir ayrıntıdır. Kaliteli malzeme orijinal olma özelliğine de sahipse iyi bir baskı elde edilmesi mümkün olacağından canvas tablolar için bu özelliklerin dikkate alınması gerekmektedir.

Canvas tablolar oluşturulurken kullanılan mürekkep kalitesi de oldukça önemlidir. Görsel içeriğin ve canvas tablonun kalitesinde öne çıkan unsurlardan biri de mürekkep kalitesi olduğundan bu tür ürünler tercih edilirken dikkate alınması gereken konulardan biri de budur.

Canvas tablolar hazırlanırken baskı makinelerinde tuval bezin üzerine dijital görseller çeşitli yöntemlerle basılır ve ardından bu görsel oluşumun korunması için bir zemin üzerinde serilmesi gerekli olur.

Bu aşamada görsel baskının üzerine özel malzemelerden oluşan bir koruyucu tabaka oluşması için yüzey katmanının sürülmesi gerekmektedir. Bu malzemenin sürülmesi sırasında iz bırakılmaması çalışmanın önemli bir yanıdır ve malzeme sürülürken yumuşak rulo gibi araçlar kullanılması gerekmektedir.

Canvas tablonun çerçevesini oluşturan çıtaların etrafına montajının yapılması ile oluşan panonun kullanılabilir hale gelmesi mümkün olmaktadır. Canvas tablolar özellikle duvar süslemesinde kullanılan görsel nitelikteki malzemelerdir.

Canvas tablolar kâğıt tuvaller üzerine de oluşturulabilen malzemelerdir. Her iki türde malzeme kullanımında da görsel bir amaca hizmet eden dekorasyon malzemesine dönüşür.

Canvas Tabloları Hangi Alanlarda Kullanabilirsiniz?

Canvas tablolar ev ya da işyeri dekorasyonlarında kullanılan görsel içerikli malzemelerdir ve nitelikli bir ürün için taşımaları gereken özellikler arasında kullanılan baskı malzemelerinin orijinal olmaları ve kaliteli malzemeler olmaları özellikle önemli hale gelmektedir. Canvas tablonun uzun süre dayanabilmesi ve renk özelliklerini muhafaza etmesi için kullanılan mürekkep kalitesi, koruyucu yüzey tabakası oldukça önemlidir.

Sizler de yükleyeceğiniz tasarımlarla canvas tablo siparişi vermek isterseniz https://www.basyolla.com/kanvas-tablo adresini ziyaret edebilirsiniz.