Vinil ve PVC dijital baskı alanında oldukça fazla kullanılan malzemelerdir. Renklerdeki kalite, dayanıklılık ve uygulama kolaylığı her iki baskı tekniğinin tercih edilme sebeplerindendir. Vinil de PVC’nin bir çeşidi olsa da, uygulamada ikisi arasında bazı farklar vardır. Bu farklar daha çok hangi alanlarda ihtiyaç olduğuyla ilgili ortaya çıkmaktadır.

Vinil Baskı Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Vinil baskı nasıl bir baskı çeşididir ve kullanım alanları nelerdir? Organik bir bileşik olan vinil de aslında PVC ailesindendir. Hafif ve uzun süre dayanan bir malzeme olduğu için tercih edilir. Beyaz renk üzerine istenen renkte baskı yapılabilir. 

Vinil birçok alanda kullanılabilen bir baskı tekniğidir. Afişler, posterler, bayraklar, reklamlar, fuar standları gibi geniş bir kullanım alanı vardır. İstenilen boya vinil baskı yapılabilir. Ekonomik ve uzun ömürlüdür. 

PVC Baskı Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

PVC baskı nedir, vinil baskıdan farkı nedir? PVC baskı, sert ya da yumuşak plastik üzerine UV tekniği ile yapılan baskıya verilen addır. Kredi veya üyelik kartları, kutular, ambalajlar, etiketler gibi yerlere uygulanır. Resim ve çizim baskısı için ideal bir yöntemdir. Genelde suya ve güneşe dayanıklıdır. Bu da kullanım ömrünü uzatır.

UV baskı baskı kalitesi ve çizimlerin ve renklerin birebir uygulanırlılığı açısından tercih edilen bir baskı tekniğidir. Yapılan baskılar kesinlikle deforme olmaz, çok dayanıklıdır. Isı, güneş, nem, soğuk gibi etkenlere maruz bile kalsa bir yıl süre içinde baskı kalitesi bozulmaz. Sadece ambalajlar veya kağıt değil, cam ve kumaş üzerine bile UV baskı uygulanabilir. 

Hem şeffaf, hem renkli olarak uygulanabilen poliüretan içerikli PVC baskıda renklerin parlaklığının korunması dikkat çeken önemli bir özelliğidir.

PVC mi Vinil Baskı Mı Tercih Edilmeli?

PVC ve Vinil baskı tekniklerinden hangilerini seçeceğinizi bilemiyor musunuz? Aslında buna karar vermek o kadar da zor değil. Kalite olarak PVC de Vinil baskı da yüksek kalitede baskı teknikleridir. Yukarıda bahsettiğimiz detaylarda da görüleceği gibi, ihtiyaç duyulan alanlara göre tercih sırası değişiklik gösterebilir. Bunun dışında biri diğerinden daha kalitelidir diye bir şey söz konusu değildir. Sadece uygun oldukları alanlarda farklılıklar vardır. Hangi alanda dijital bakıya ihtiyaç duyuluyorsa ona göre PVC veya vinil arasında bir seçim yapılabilir.

PVC ve Vinil Baskı Fiyatları

PVC ve Vinil baskı için kesin olarak bir fiyat vermek doğru olmaz. Kullanılacak renkler ve baskı dizaynının boyutu, ambalaj boyutu ve miktar fiyatı belirleyici unsurlar olmaktadır. Tüm dijital baskı tekniklerinde olduğu gibi her bütçeye uygun fiyat teklifleri bulmak mümkündür. Dijital baskının geniş uygulama alanı, kalitesi, dayanma süresi ve hızlı sipariş teslim imkanı onu eski tekniklere göre üstün bir duruma sokmaktadır.