İşletmeler, markaların yüzü olacak afiş ve broşürlerin tasarımına son zamanlarda büyük oranda önem vermeye başlamış durumda. Baskıdan önce en çok yapılan hatalardan birisi de tasarımda doğru yazı tiplerinin kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Basyolla.com olarak bu yazımız içerisinde Tasarımda Doğru Yazı Tipi Kullanma üzerine bilgiler vereceğiz.

Yazı Tipi Yerleşim ve Hizalaması

Tasarım oluştururken metinlerin aynı sırada, aynı hizada olmasını sağlayın. Tasarım üzerinde metinlerde genelde sağ, sol veya ortada olmaktadır. Bu karar tasarımın da görsel açıdan iyi görünmesine olanak sağlayacaktır. Yazı tipinize karar verdikten sonra hizalamasının nerede olacağına karar vermek oldukça önemlidir.

Yazı Tipi Rengi 

Seçeceğiniz yazı tipi rengi ile markanızın karakteri birbiri ile uyumlu olmasına önem verin. Tasarım bildiğiniz üzere markanızı yansıtan en iyi araçlardan birisidir. Yazı tipi rengine Basyolla.com ile yapacağınız ön görüşme sırasında karar verebilirsiniz. Her rengin insanlar üzerindeki etkisi birbirinden farklıdır. Renklerin insan psikolojisindeki etkisini bilen Basyolla.com, markanızı temsil edecek en iyi renk kombinasyonunu ortaya çıkaracaktır.

Metnin Okunaklı Olduğundan Emin Olun 

Oluşturacağınız tasarımda metinlerin okunaklı olması gerekmektedir. Gerek sunumlarda gerekse blog yazılarında yer alacak olan tasarımınızda metin iyi bir şekilde okunabiliyor olması gerekiyor. Bu nedenle okuyucuların gözlerini yormayacak okunaklı tasarımların seçilmesi oldukça önemlidir.

Farklı Punto Kullanımı

Farklı boyut puntolar kullanmak tasarımınızı her zaman zenginleştirir. Özellikle vurgu yapmak istediğiniz bir bölüm varsa bu bölümü kesinlikle farklı punto ile hazırlamanızı öneriyoruz. Özellikle slogan bölümünde ana metni büyük, alt satırda bulunan diğer bölümleri ise küçük puntolardan oluşmasını isteyebilirsiniz.

Metni Olabildiğince Kısaltın

Tasarım yaparken en önemli marifet, verilecek mesajı en kısa şekilde vermektir. Oluşturacağınız tasarımda metinleri olabildiğince kısa tutmaya çalışınız. Ancak kısa cümleler oluşturayım derken anlatmak istediğiniz noktadan da uzaklaşmayın.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz maddelerin yanı sıra kendiniz de bir şeyler deneyebilirsiniz. Örneğin tasarımda kullandığınız metnin tamamını büyük harf ya da tamamını küçük harf ile hazırlayabilirsiniz. Özellikle metniniz kısa ise tamamı büyük harflerden oluşan bir seçim yapmak çok doğru olacaktır.

Eğer her şey tamamsa kaydetme işleminden önce son kontrolleri yapın. Metninizin kolayca görülecek yerde olup olmadığına, renklerin tasarımla uygun olup olmadığına bakarak bitirme kararını alın.