Sadakat Kartı Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

İşletmelerde kullanılan pazarlama yöntemlerine her geçen gün gelişen ekonomik koşullara bağlı olarak yenilikler eklenmektedir. Bu tür yenilikler arasında müşterileri alışverişe teşvik etmek amacı ile geliştirilen sadakat kartları da ayrı bir yer tutar. Sadakat Kartı Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır? Sorularına yönelik olarak kullanıcıların aradığı cevaplar vardır. Alışverişlerin ardından kartta puan biriktirme yöntemi ile müşterilerin yeni alışverişlere teşvik edildiği sadakat kartları işletmelerin yararlandığı yöntemlerden biridir.

 

Sadakat kartlar aracılığı ile müşteri ile firma arasında bir bağ oluşturulur. Alışverişler sırasında yüklenen puanlar işletme ve müşteri arasındaki bağın güçlenmesinde ve müşterinin yeni bir alışverişe teşvik edilmesinde işe yarayan bir yöntemdir.

 

Biriken puanlar müşteriye yeni bir alışverişte kullanılmak üzere hediye edilir ve firma ile müşteri arasında bir aidiyet duygusu oluşturulur. Bu tür puanlar biriktiğinde kullanılırken belirli bir süre geçerliliğe sahip olmaları açısından takip edilmeleri gerekli olur.

 

Bazı firmaların kartlarda biriken puanları yıl sonunda silmesi söz konusu olabileceğinden alışverişlerin ardından ne kadar puan biriktirildiği ve kullanım sürelerinin öğrenilmesi gerekmektedir. Firmaların müşterilerine verdikleri bu tür kartların kendilerine özgü özelliklerinin olması mümkündür ve bir ödül sistemi mantığı ile hareket edilir.

Sadakat Kart Kullanılan Alanlar

 

Çeşitli sektörlerde işletmelerin yürüttüğü faaliyet alanlarına bağlı olarak sadakat kart uygulaması yapılmaktadır. Market, gıda, giyim ya da akar yakıt sektöründe verilen bu kartlar ile müşterinin her alışverişinde belirli bir miktar para yüklemesi yapılmakta ve bir sonraki alışveriş sırasında biriken ödül puanları müşterinin kullanımına sunulmaktadır.

 

Firmalar sadakat kart uygulamasına istinaden müşterilerini çeşitli indirim dönemleri ya da yıl sonu gibi zamanlarda mesaj yoluyla bilgilendirerek bu kartlarda biriken puanların kullanılması yönünde teşvik ederken işletmenin ekonomik yönden faaliyetlerinde bu kartlar olumlu yararlar sağlar.

 

Tüketiciler çeşitli firmalar ya da bankalar tarafından verilen puanları vaktinde kullanmadıkları durumlarda bu tür uygulamaların belirli bir süre sonunda silinmesi söz konusu olduğundan bu konuya dikkat edilmesi gerekir.

 

Özellikle gıda sektöründe pek çok zincir marketin müşterileri için bu tür kart uygulamaları bulunurken verilen puanlar hakkında da müşterilerin bilgilendirilmesi önemli bir konu haline dönüşür. Müşterinin biriktirdiği puanlardan haberi olmaması durumunda puanların belirli bir süre sonunda silinmesine bağlı olarak mağduriyet yaşamaması için iki yönlü bir takip önemli hale gelir.

 

Sadakat kartlar firmalar açısından müşterilerinin tanınması ve alışveriş alışkanlıklarının analiz edilmesi yönünde de veri sunması açısından yararlı bir uygulama olurken işletmelerin bu tür sayısal verileri doğru analiz edebilmeleri için finansal uygulamalarını profesyonel şekilde yapmaları önemli hale gelir.

Sadakat Kartı Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır? Sorusuna verilecek yanıtlar firma ve müşteriyi bir araya getiren puan biriktirme anlayışı ile hareket edilen uygulamalardır demek doğru bir yaklaşım olacaktır. Bundan dolayı da piyasalarda faaliyet gösteren firmalar açısından bu tür uygulamalar işletmenin ekonomik faaliyetlerini olumlu etkileme gücüne sahip olduğundan finansal anlamda değer taşır. Pazarlama departmanı ve işletme yöneticisinin deneyimlerine bağlı olarak sadakat kartlarının analizinde kullanılacak veriler firma açısından önemli bilgiler içerdiğinde oldukça değerlidir ve doğru bir planlama yapılmasını da gerekli kılar.

Sizler de sadakat kartı siparişleriniz için https://www.basyolla.com/sadakat-karti adresini ziyaret edebilir ve hızlıca siparişinizi verebilirsiniz.