PDF PSD ve Al Uzantılı Dosyalar Ne Anlama Gelmektedir?

 

Dosya uzantıları sayesinde kullanıcıların işleri kolaylaşırken çeşitli kaynaklardan gelen bilgilerin görüntülenmesi mümkün olmaktadır. Dosyalara yüklenen bilgiler metin tabanlı olabileceği gibi görsel içerikler de olabilmektedir.

Bunun yanı sıra farklı dosya uzantıları belirli meslek grupları tarafından daha sık kullanılırlar. Buna sebep olan durumlar farklı programlar aracılığı ile oluşturulmaları ve bazı sınırlılıkları olmasıdır. Adobe Photoshop ya da Adobe Illustrator gibi programlar her kullanıcının tercih etiği uygulamalar değildir ve daha ziyade profesyonel anlamda bir çalışma alanına sahiptirler. Bundan dolayı da mesleki olarak ihtiyaç duyulması durumlarında tercih edilirler.

 

Grafik tasarımcıların yaptıkları işlerde bu tür programlardan yaralanmaları söz konusudur ve bundan dolayı da PSD ya da Al uzantılı dosyaları daha sık tercih ederler. Kullanıcıların merak ettiği konulardan biri PDF PSD ve Al Uzantılı Dosyalar Ne Anlama Gelmektedir? Yönünde olurken bu konuda verilebilecek yanıtlar aşağıdaki gibidir.

PDF Uzantısı Nedir?

PDF dosyalar yaygın olarak kullanılırlarken birçok program tarafından görüntülenebilir oldukları için oldukça işlevsel dosya uzantılarıdır. PDF dosya formatlarında görsel içeriklerin yanı sıra metin tabanlı içerikler de paylaşılmaktadır.

Google Chorome, Mozilla Firefox ya da İnternet Explorer gibi programlarda tercih edilen bu dosyalar bunların dışındaki pek çok program tarafından da açılabilmektedir. Çeşitli meslek grupları tarafından sık kullanılan bir uygulama olan bu dosya formatından özellikle grafik tasarımcıların sıklıkla yararlandığı görülmektedir.

PSD Uzantısı Nedir?

PSD uzantılı dosya formatları ise Adobe Photoshop programı kullanıldığında oluşturulan katmanlı görsellerin uzantıları için geçerlidir. Adobe Photoshop programı açılarak bu katmanlı dosyalar üzerinde düzenleme yapılabilmektedir.

PSD uzantılı dosya kullanmayı tercih eden meslek grupları arasında yazılımcılar ve grafik tasarımcılar özellikle yer alırken bu tür bir dosya formatının belirli bir sektörde kullanıldığı görülmektedir.

AI Uzantısı Nedir?

Al uzantılı dosyalar vektör dosyaları olarak da bilinmektedir ve daha çok tasarımcıların kullandığı dosya türleri arasında yer almaktadırlar. Adobe Illustrator kullananlar tarafından açılabilen bu tür dosyalar katmanlar üzerinden çalışmaya olanak tanır.

Grafik tasarımcıların sık tercih ettiği dosya türlerinden biri olan Al dosya uzantıları üzerinde düzenleme yapılabilme özelliklerine sahiptir. Bu dosya uzantısının Adobe Illustrator programına has bir dosya uzantısı olması bilinen özellikleri arasındadır.

 

Dosya uzantıları çeşitli meslek gruplarının ihtiyaç duyduğu uygulamalardır ve PDF uzantısı geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Bunun yanı sıra grafik tasarımcıların çalışmalarına bağlı olarak farklı dosya uzantılarını tercih ettikleri görülmektedir.

Bu alanda kullanılan dosya uzantılarının farklılık göstermesinde ortaya konulan çalışmaların türünün yanı sıra kullanılan programlar da etkili olmaktadır. Adobe Photoshop ya da Adobe Illustrator kullanıldığında yapılan işe bağlı olarak farklı dosya uzantılarına gereksinim duyulabilmektedir.

Grafik tasarımcıların çalıştıkları işe bağlı olarak da müşterilerinin istedikleri farklı dosya uzantılarını göndermeleri gerekli olabilmektedir. Bu tür durumlarda birkaç programdan yararlanmaları gerekli olur

Sizler de PDF, PSD VE AI uzantılı dosyalarınızda bulunan tasarımlarınızı www.basyolla.com adresine yükleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz.