Marka adı bir işletme açısından oldukça önemli unsurlar arasında yer alırken ticari faaliyetlerindeki başarısının şekillenmesinde de etkilidir. Firmanın tanınır ve bilinir olmasında birçok reklam unsuru kullanılırken bunlar arasında yer alan ve en önemlilerinden bir olan marka ismidir. Marka İsminizi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Suali markanın oluşma aşamasında dikkatle araştırılması gereken bir konudur.

 

Marka Nedir?

İşletmenin ürettiği ya da sattığı mal ya da hizmetin diğer işletmelere ait mal ve hizmetlerden ayırt edilmesinde kullanılan işarete marka adı verilirken Marka Nedir? Sorusu sık karşılaşılan bir sualdir. Marka oluşturulurken çeşitli işaretlerden yararlanılırken bunlar harf, şekil, sözcük ya da renk gibi birçok unsurun bir araya gelmesiyle oluşabileceği gibi bir veya birkaç unsurla da üretilebilir.

Marka oluşturulduktan sonra tescil edilmesi gerekirken bu süre 10 yıllık bir koruma süresidir. 10 yılın ardından işletmenin markasını yeniden tescil ettirmesi gerekir. Sınai mülkiyet açısından marka tescili gerekli olan bir uygulamadır.

Marka Ne İşe Yarar?

Marka işletmenin ticari faaliyetlerini yürütme süreçlerinde müşterilerine kendisini tanıtabilmek amacıyla kullandığı bir kimlik bilgisidir. Marka Ne İşe Yarar? Sorusuna istinaden verilecek yanıtlardan biri de firmanın pazarlama ürünlerinden bir de markadır cevabı yer alır.

Firma markasını müşterilerine mal ve hizmetlerini satabilmek ya da tanıtabilmek amacıyla kullanır. Tanınır ve bilinir olmak bundan dolayı önemlidir ve işletmenin tanınırlığında önemli reklam araçlarından biri de markası olur.

Bundan dolayı da marka ismi seçilirken titiz bir çalışma yapmak zorunludur. Marka ismi sayesinde işletme içerisinde yer aldığı sektörde kendisini tanıtır ve hedef kitlesi ya da potansiyel müşterileri ile bağ kurar.

Marka İsmi Seçilirken Dikkat Edilecekler

İşletmeler ticari sahada yer aldıklarında marka isimleri ile de tanınmak isterler. Bundan dolayı da doğru tercih yapılmış marka adlarına gereksinim duyarlar. Marka İsmi Seçilirken Dikkat Edilecekler bu sebeple merak edilir.

-Marka ismi seçileceği zaman piyasa araştırması yapmak ve sektörde yer alan rakipleri çok iyi analiz etmek gerekir

-Benzer tasarımlardan kaçınmak orijinal olmak açısından önemlidir ve markanın kimliğinin oluşmasında etkilidir

-Marka bilinirliğinin sağlanması açısından piyasada yer alan benzer isimlerin taklit edilmemesi önemlidir ve itibar kazandırıcı bir durumdur

-Online platformların yaygın olarak kullanıldığı günümüzde bu mecralarda kullanıma uygun isimlerin tercih edilmesi de önemli bir ayrıntıdır

-Marka ismi seçilirken sosyal çevreden fikir almak ve insanların görüşlerini değerlendirmek de önemsenmelidir

-Marka seçilirken ülke genelinde olan marka isimlerinden ayırt edici unsurları yönünden farklı olmasına dikkat edilmelidir

-Firmanın yer aldığı sektörle uyumlu olmalı ve firmayı tanıtıcı niteliği bulunmalıdır

-Sadelik ve yaratıcılık marka oluşturulurken dikkat edilmesi gereken bir konudur

Marka İsminizi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Sorusu yeni bir marka oluşturma fikrine sahip olanların yakından takip ettiği konulardan biridir ve bu işlem sırasında birçok kriter göz önünde bulundurulur. İşletmenin markası onun, içinde yer aldığı sektörde tanınır ve bilinir olmasında etkili bir unsurdur ve bundan dolayı da önemlidir.

Sizler de markanıza ait bilgileri içeren dijital baskı ürünleri için https://www.basyolla.com adresini ziyaret edebilirsiniz.