Firmalar kendilerini temsil etmek için çeşitli unsurlar kullanırlar. Bunlardan biri de logodur. Ticari sahada faaliyet yürüten işletmelerin logoları tasarlanırken akılda kalıcı ve etkileyici tasarımlar yapılması istenir bundan dolayı da yaratıcı fikirler önemli hale gelir. Logo Dizaynında Hayvanları Kullanan 5 Marka arasında çeşitli firma isimlerini saymak mümkün olurken bu amblemler ile marka imajı yaratılır. Markanın bilinirliğinde logosu onun için ayırt edici bir unsurdur.

Logo marka açısından oldukça önemsenen bir işaret olarak kabul edilmektedir. Sektörde yer alan işletmenin rakipleri arasından sıyrılmasında ve öne çıkmasında logosu ayrı bir önem taşırken günümüzde birçok bilinir markanın akılda kalıcı logolara sahip olduğu görülmektedir.

 

Logo Ne Demek?

Logo marka bilinirliği için gerekli olan bir tanıtım unsurudur. Logo Ne Demek? Ticari faaliyetlere ilgi duyanların merak edecekleri arasında yer alırken logo aracılığı ile müşteriler nazarında bilinir hale gelmek mümkün olur.

Bundan dolayı da firmalar logo tasarımlarına ayrı bir önem verirler. Logo tasarımı yapılırken birçok konu dikkate alınırken bunlardan biri de sadeliktir. Ayrıca firmanın içerisinde yer aldığı sektörle uyumlu bir logoya sahip olması istenir.

Logo ile bir fikrin iletilmesi ya da bir mesajın verilmesi mümkün olurken tasarım süreçlerinde hayvanların da logolarda kullanıldığı görülür. Bazı firmalar doğada yer alan hayvanları kullanarak vermek istedikleri mesajı bu yolla iletirlerken özellikle otomotiv sektöründe bu duruma sık olarak rastlanır.

Hayvan simgeleri güç ve hızı temsil etmesi nedeni ile genellikle tercih edilirler. Bundan dolayı da araba markaları logolarında bu ögelere yer verebilmektedir.

Spor malzemeleri satan firmaların da logo tasarımlarında çeşitli vahşi hayvanları kullandığı görülürken bazı durumlarda tekstil sektöründe de bu duruma rast gelinir. Bunun yanı sıra en sık karşılaşılan hayvan figürlü logo örnekleri evcil hayvan mağazalarında olur. Bu tür işletmelerin sattıkları ürünleri temsilen bu simgeden yararlandığı görülmektedir.

 

-Koç firması logosunda koç figürüne yer veren markalar arasında yer alırken ticari faaliyetlerde bilinen bir marka olması ile öne çıkmaktadır.

-Peugeot otomotiv sektöründe yer alan ve aslan figürünü logosunda kullanan bir marka olurken o da bilindik markalar arasında yer almaktadır.

-Pegasus’un logosu da kanatlı bir at sembolüdür. Hava yolu şirketi olan Pegasus’un logosu da yer aldığı sektörle uyumlu bir simgedir.

-Twitter ise kuş figürü olan logosu ile özgür düşünceyi temsil etmektedir.

-U.S. POLO ASSN. Markasının logosunda at üzerinde polo oynayan iki kişi bulunur.

 

Logo Dizaynında Hayvanları Kullanan 5 Marka incelendiğinde bu markaların logoları aracılığı ile bir mesaj iletmeye çalıştığı görülmektedir. Ayrıca bu firmaların geniş kesimler tarafından da tanınır olduğu görülürken başarılı logo çalışmaları ile dikkat çekmektedirler. Bu markaların dışında da birçok markanın logolarında hayvan figürlerinden yararlandığı görülürken bulundukları sektörler birbirinden farklı olmaktadır.

Sizler de dizaynını yaptığınız ürünleri dijital baskı formatında talep etmek isterseniz https://www.basyolla.com/ adresini ziyaret edebilir ve yükleyeceğiniz tasarımlarla siparişinizi hızlıca oluşturabilirsiniz.