Kurumsal kimlik, kurumların şirket içi ve şirket dışındaki duruşunu temsil eder ve müşterilerin kurumu tanımasını, akılda kalmasını sağlamak için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir. Kurumsal kimlik, firmanın profesyonel bir görüntüye ulaşmasını sağlar bu nedenle müşterilere karşı güven veren bir izlenim bırakılır.

Kurumsal Kimliği Yansıtan İmaj Ögeleri

Kurum kimliğinin temelinde kurumun adı ve logosu gelmektedir. Sonraki tüm kurumsal kimlik tasarımına ait görsel malzemeler kurumun logosu göz önünde bulundurularak şekillendirilir. Kullanılan renklerin kuruma ait bir anlamı olmalıdır. Çünkü renklerin birçok çağrışımı ve anlamı bulunmaktadır. Renklerin arasındaki denge, mesajınızın doğru şekilde hedef kitle tarafından algılanmasını sağlar ve markanız akılda kalıcı hale gelir.

Kurumsal Kimliğin Markalar İçin Faydaları

Kurumsal kimlik, kurumlarda oluşabilecek kimlik karmaşasının önüne geçilmesini sağlar. İyi tasarlanmış bir kurumsal kimlik hitap edilen hedef kitlenin ve müşterilerin gözünde mutlak bir saygınlık kazandırır.

Profesyonel tasarlanmış bir kurumsal kimlik her zaman müşterilerin gözünde markaya itibar kazandıracaktır. Bu sayede akılda kalıcılığı sağlayarak, pazarlama faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecek ve artıracaktır.

Kurumsal kimlik tasarımında logo, ofis dizaynı, araç giydirme, antetli kâğıt, tabela, ambalaj dizaynı, çalışan kıyafetleri giydirme ve web sitesine kadar her bir çalışma ince eleyip sıkı dokunmalıdır. Tüm bu malzemelerin hangi ölçüde ve nasıl kullanılacağı önceden belirlenmiştir.

Kurumsal Kimlikte Tasarım Aşamaları

Kurumsal kimlik tasarım aşamaları genellikle üç aşamadan oluşur. Öncelikli olarak yapılacak işler belirlenir. Kurum, tasarımcıya isteklerini ve kurum hakkındaki genel bilgilerden bahseder. Tasarımcı da bu bilgiler doğrultusunda çalışmalara başlar. İkinci olarak tasarımcı yaptığı işleri firmaya sunum şeklinde iletir ve onayını alır. Bu aşamada gerekliyse revize çalışmaları yapılabilir. En son olarak da kabul edilen çalışmalar basım ve dağıtım sürecine girer.

Kurumsal Kimlik Hizmeti Neleri Kapsar?

Kurumsal kimlik tasarımında birçok hizmet bulunmaktadır. Kurumun kimliğini yansıtan ve vazgeçilmezlerden olan kurum kimliğini oluşturan öğeler; üretilen ürünlerin ambalajları, fuarlar, antetli kağıtlar, dosyalar, zarflar, tabelalar, kataloglar, broşürler, reklamlar, kurum çalışanlarının kartvizitleri, irsaliye ve faturalar, mektuplar, takvimler, defterler ya da promosyon olarak tercih edilecek ürünleri kurumların kimliğini oluşturan öğeler olarak sayabiliriz. Detaylı bilgi için https://www.basyolla.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.