Broşür, dikkat çekici olmak koşuluyla bir firmayı tanıtan, açıklayan ve bilgilendirici şekilde basılan evraklardır. İşletmeler ürün ve hizmetlerinin tanıtımı için broşür bastırma yoluna giderler. Gelişmiş baskı teknikleri sayesinde özellikle büyük firmalar kurumsal broşür tercih etmektedir.

İşletmeniz için basılacak olan broşür her şeyden önce reklam aracı olarak düşünülmelidir. Bu yüzden de profesyonel bir broşür tasarımı çalışması yapılmalıdır.

Kurumsal bir broşürde olması gereken temel özellikler şu şekildedir;

Mesajınızı Net Olarak Verin

İnsanlar el broşürlerini detaylı olarak incelemek istemeyebilir. Bu yüzden vereceğiniz mesajı potansiyel müşteri kitlenize net olarak vermelisiniz. Bunun için de ana mesaja ön kapakta yer verebilirsiniz. Dikkat çekici bir şekilde yazılan mesaj insanların broşürün diğer bölümlerini de incelemesini sağlayacaktır.

Mesajınız kısa, öz ve okunaklı bir yazı tipi ile yazılmalıdır. Bir broşürü etkili yapan temel faktör verilmek istenen mesajın ön kapakta iletilmesidir.

Kaliteli ve Dikkat Çekici Görsellere Yer Verin

Broşürde görsel seçimi çok önemlidir. Özellikle ön kapakta yer alan görseller mutlaka dikkat çekici olmalıdır. Dikkat çekici bir görsel metinden çok daha etkilidir. Potansiyel müşterileriniz görsellere bakarak broşürün diğer kısımlarını inceleyecektir.

Broşürlerde yer alan görseller kaliteli olmalı ve firmanızın kurumsal yapısına uygun olmalıdır. Doğru görseller hem reklam yatırımınızın dönüşlerini sağlayacak hem de markanızın kurumsal imajını ortaya çıkaracaktır. Ayrıca görseller sektörünüzle de ilgili olmalıdır.

Hedef Kitlenizin İdeolojisine Uygun Broşür Hazırlayın

Kurumsal broşür hazırlarken hedef kitleniz çok önemlidir.  Bu yüzden broşürünüzde hedef kitleniz uygun şekilde içerikler paylaşmalısınız. Özellikle açık, anlaşılır ve kolay okunabilen etkili sloganlar okuyucunun aklında kalıcı olmanızı sağlayacaktır.

Broşürde ürün ve hizmetlerinizi sade ve akıcı bir dille tanıtın. Böylece insanların markanıza olan ilgisinin artmasını sağlayabilirsiniz.

Markanızın Renklerine ve Renk Uyumuna Dikkat Edin

Kurumsal firmalar öncelikle logo ve web sitesinde marka renklerine yer vermelidir. Bu durum broşürler için de geçerlidir. Kendi sektörünüze uygun seçilen marka renkleriniz broşürlerde de yer alırsa müşterilerinizin zihinlerinde kalıcı olarak yer edinebilirsiniz.

Broşürde yapılan en büyük hata çok fazla renk kullanımıdır. En çok 2 renk kullanmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu renkler birbiriyle uyumlu ve marka renklerinizi barındıran şekilde seçilmelidir.

Kağıt Kalitesi İyi Olmalıdır

Broşür dağıtılan bir reklam aracı olduğu için dayanıklı malzemeden üretilmelidir. Bu yüzden kaliteli kağıttan üretilen broşürleri tercih etmelisiniz. Kağıt çeşitlerini göz önünde bulundurarak; kağıdın maliyeti, gramajı ve boyutları dikkate alınarak broşür seçimi yapılmalıdır. Kaliteli bir malzeme seçerseniz marka imajınızı da güçlendirebilirsiniz.

Broşür çok uzun zamandır işletmelerin en etkili reklam araçlarından biridir. Günümüzde dijital pazarlama ve reklam faaliyetleri hız kazansa da birçok firma için broşür hala etkili bir pazarlama aracıdır. Markanızı yakın çevrenize etkili bir broşür ile kolayca tanıtabilirsiniz.

Detaylı bilgi için https://www.basyolla.com/blog/siparis-nasil-olusturulur/ adresini ziyaret edebilirsiniz.