Matbaalarda basılan ürünler çeşitli malzemeler kullanılarak üretilirlerken bunlardan biri de kağıtlardır. Kâğıt türleri birçok çeşidi içerisinde barındırması açısından dikkat çekici olurken Kraft kağıtlar da bunlar arasında yer alır. Kraft Kâğıt Nedir? Bu sebeplerle merak edilirken bu kâğıt türü ile birçok amaca uygun ürün basılması kolaydır.

Saf selülozdan üretilen bir kâğıt türü olan Kraft Kâğıt geri dönüşüme müsait bir tür oluşu ile de çevre dostudur. Bundan dolayı da sık tercih edilir. Kraft kâğıdın tercih edilmesinde kendisine ait birçok özellik etkili olurken bunlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  1. Çevre dostudur
  2. Ekonomiktir
  3. Şık bir etkiye sahiptir
  4. Dayanıklıdır

kraft kağıt

Kraft Kâğıdın Özellikleri

Matbaa malzemelerinden biri olan Kraft kağıtlar aracılığı ile birçok ürün elde edile bilir. Kraft kâğıdın özellikleri söz konusu olduğunda ise öncelikle geri dönüşüme müsait olması dikkat çeker. Bundan dolayı da çevre dostu kabul edilen bir malzemedir.

Kolay elde edilebilen bir malzeme olması nedeni ile ekonomik türler arasında yer alan Kraft kâğıt saf selülozdan üretilir. Üretimleri sırasında tek katlı ya da çok katlı seçenekler olması onun çeşitlenmesine yol açan bir etkendir.

Diğer kâğıt türleri ile kıyaslandığında ise bu kâğıt türünün dayanıklı yapısı öne çıkar. Bundan dolayı da dayanıklı yapısı ile tercih edilen bir kâğıt türü olarak matbaa sektöründe yaygın olarak tercih edilir. Dayanıklı olması sayesinde kolay eskimeyen ürünlerden söz etmek mümkün olur.

Kraft kâğıt aynı zamanda görsel açıdan da etkileyici bir malzemedir. Grafik ve sanat tasarımı ile uğraşanlar için önemli bir malzeme olan Kraft kâğıt çalışmaların daha iyi yansıtılabileceği yüzeysel özellikler taşır. Bunda etkili olan unsur kâğıdın dokusudur kâğıdın yapısı görsel ögelerin daha etkileyici bir sunuma sahip olmasına yol açar.

kraft kağıt kullanımı

Kraft Kâğıt Nerelerde Kullanılır?

Kraft kâğıt söz konusu olduğunda merak edilebilecek bazı sorular bulunur. Bunlardan biri de Kraft Kâğıt Nerelerde Kullanılır? Olurken çeşitli sektörler açısından bu kâğıdın kullanım alanı bulunur. Ambalaj sektörü ya da gıda sektörü en fazla bu kâğıdı kullanan sektörler olurken matbaalarda basımı yapılan birçok ürün için Kraft kâğıt tercih edilir.

Kraft kâğıt normal kâğıttan da bazı özellikleri ile ayrılırken normal kâğıttan daha dayanıklı olduğu görülür. Emici yapısı ile de dikkat çeken bu kâğıt türü artistik özelliklere sahip olması ile de dikkat çeker.

Çeşitli gıda maddelerinin ambalajında, kâğıt torba olarak, çiçek ambalajlarında, matbaa ürünlerinde ya da farklı birçok örnekte Kraft kâğıt kullanımından söz edilebilir. Kraft kâğıt beyaz renkte de üretilebilirken aynı zamanda da kahverengi çeşitleri de bulunur.

Her iki rengin de kendine özgü bir etkiye sahip olduğu görülür. Bu nedenle de farklı amaçlara uygun olarak tercih edilir. Bu kâğıdın hammaddesi yumuşak odundur. Bu sebeple de doğal bir üründür.