Kartvizit tasarımı, baskı sürecine dahil olan en önemli konulardan biridir. Tasarım ve baskı süreçlerinin olmazsa olmaz bir parçası olmakla birlikte, özenle hazırlanması gereken bir baskı ürünüdür. Basit gibi görünen ama aslında komplike bir tasarım ve baskı sürecini ifade ede bu ürünün tasarımında, önemli püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kartvizit tasarımı için dikkat edilmesi gerekenleri yani püf noktaları derlediğimiz bu yazımızda, sizleri bilgilendirmeyi ve daha mükemmel sonuçlar elde etmenizi hedefliyoruz. www.basyolla.com üzerinden online olarak tasarım yapabiliyor, özel tasarım yaptırabiliyor ve mevcut tasarımları tercih edebiliyorsunuz. Yani nihayetinde siz de bir şekilde tasarım sürecine dahil oluyorsunuz. Katalog, cepli dosya, sticker ve benzeri pek çok ürüne aynı şekilde ulaşabilirken, kartvizit siparişi verirken, bahsedeceğimiz püf noktalara hakim olmanız size avantaj sağlayacaktır.

Kartvizit Tasarlarken

Kartvizit tasarımında en önemli ve en öncelikli konulardan biri, kolay okunabilir olmasıdır. Düşünsenize, okumakta zorlandığınız ve en azından birkaç saniye geciktiğiniz bir kartvizit size ne kadar yakın gelebilir ya da ne kadar olumlu bir izlenim bırakır? İşte bu yüzden, kartvizit tasarım sürecinde, ilk dikkat edilmesi gereken konu, okunaklı olmasıdır.
Diğer taraftan kartvizit üzerince verilecek bilgiler iyi tasarlanmış olmalıdır. Kişi adı, soyadı, unvanı, şirket adı, iletişim bilgileri, telefon numarası, açık adresi, e-posta adresi ve sitesi yer alabilir. Bunlardan hangileri kullanılacak ve hangi konumlandırma ile yer alacak, iyice tasarlanmalı, öncelik sırasında göre yerleştirilmelidir.

Kartvizit boyutu da önemli bir diğer konu… Çünkü cüzdana girebiliyor ve rahatlıkla muhafaza edilebiliyor olması gerekir. Bu sebeple de kredi kartları ile aynı boyutta yani 8.5 x 5.5 cm ölçüsünde tasarlanarak uzun süreli kullanım sağlanabilir. Bunun daha üstünde bir tasarım, cüzdanda taşınamadığı durumda kaybolup giderek müşteri kaybına sebep olabilirken, küçük bir tasarım ise okunaklığını yitirip yine göz ardı edilen bir kartvizit olabilir. 8.5 x 5.5 uluslararası standart ebat kabul edilir. Yine de bazı ülkelerde, kendilerine göre farklı standartlar mevcuttur.

Renkler ve Diğer Püf Noktalar 

Kartvizit tasarımı için renkler, önemli bir püf noktalardan biridir. Baskı öncesi tasarımda renklerin dili yazımızda üzerinde durduğumuz konu, her türlü ürünün ön plana çıkarılmasında önemliyken, kartvizit tasarımı için de son derece önemlidir. Birbiri ile uyum içerisinde olan renkler tercih edilmeli, kişi ya da şirketin imajına uygun bir izlenim uyandırılmalı. Bunu sağlayacak olan sıcak ya da soğuk renk ayrımı yapılmalı ve istenilen intiba yaratılmalıdır. Bu aşamada renklerin gücünden güç almak çok önemli…
Bir firmadan söz ediyorsak, kartvizit üzerinde firmanın logosu kesinlikle yer almalıdır. Bu akılda kalıcılık sağlar ve firma imajı için de gereklidir. Bir tür reklam anlamına da gelir. Ayrıca firma ya da kurum ismi, kişi isminde önce yer almalıdır ve görüşülen kişinin hangi firma ya da kurum adına faaliyet gösterdiği ilk anda anlaşılabilsin.
Tüm bunların dışında son yıllarda yapılan bir kartvizit tasarım uygulaması ise kişinin fotoğrafına yer vermektir. Hatırlamayı kolaylaştırmak adına kartvizitlerde kişi fotoğraflarına da yer verilebilir.

Tasarımım Hazır…Peki Şimdi?

Kartvizit tasarımı, sticker etiket tasarımı ve bunların yanı sıra katalog, cepli dosya ve benzeri sayısız ürünün tasarım ve basım süreçleri, www.basyolla.com sayesinde pratikleşiyor ve sizi büyük bir dertten kurtarıyor. Eğer bu tür işlemlere çokça zaman ayırmak istemiyorsanız, birkaç dakikanızı ayırıp, online olarak iletişime geçerek sipariş oluşturma imkanına sahip olabilirsiniz. Yani www.basyolla.com ekibinin profesyonelliğinden faydalanarak, yorulmadan basılı ürün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kartvizit tasarımı gibi önemli konularda da yine tüm bu püf noktalara özen gösteren ekip sayesinde, harika sonuçlara ulaşabilecek, sizi memnun eden sonuçlar alırken, çevrenizden de övgüler alacaksınız.