İnfografik tasarım sayesinde kısa sürede ve etkileyici bir bilgi aktarımı yapılabilir. Bu tür tasarımlarda veriler kullanılırken karmaşık bilgilerin sunumu için ideal bir anlatım yöntemidir. İstatiksel bilgileri derleyip toplayan tasarımın bunları izleyene etkili bir yöntemle aktardığı görülür. İnfografik tasarımlar gelişen dijital olanaklar sayesinde çeşitli uygulamalarla yapılabilir. İnfografik Hazırlayabileceğiniz 10 Program için verilebilecek çeşitli örnekler bulunur.

infografik

İnfografik Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

İnfografik tasarım anlatılmak isteneni en kısa sürede ve etkili bir şekilde aktarma gücüne sahiptir. Bu tasarım uygulamasında görsel unsurlardan yararlanılır. Görsel etki gücü yüksektir ve akılda kalması da oldukça kolaydır. İnfografik Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar? Araştırılır.

Bu tasarımın kolay hatırlanabilir olması çeşitli çalışmalar için onu uygun hale getirir. Bundan dolayı da kullanım alanı oldukça geniştir. Dikkat çekici olması görsel unsurlar kullanılarak oluşturulmasından gelirken keyifli bir tasarım sürecine sahiptir. Yaratıcı çalışmalara olanak veren bu tasarım türünün dijital uygulamalarla da yapılması mümkündür.

Kolay anlaşılabilir olması ve etki gücünün yüksekliği birçok çalışma sırasında tercih edilmesine yol açarken tasarım sürecinde hedef kitleye uygun üretilmesi gerekir. Anlaşılabilir olması için de sadelik her zaman önemli olurken anlatmak istediği konuya odaklanarak hazırlanması tasarımdan başarılı sonuçlar elde edilmesine fırsat yaratır.

Bilgi ya da ürün sunumunda kullanılan bu tasarım yöntemi için kullanılabilecek uygulamalar arasında şunlar yer alır:

1- Canva

Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Canva ücretsiz olarak kullanılabilen bir uygulamadır. Play Store ya da diğer araçlardan indirilebileceği gibi web adresi üzerinden üye olunarak da kullanılabilen bu uygulama olukça kolay bir ara yüze sahip. Sürükle bırak yöntemi ile kullanıcı dostu uygulamalardan bir olarak kabul edilen programın beğenilerek kullanıldığı görülmektedir. Profesyonel kullanıcılar içinse uygulamanın aylık üyelik seçenekleri bulunur.

2- Icograms

Bu uygulama da ücretsiz örnekler arasında yer almaktadır. Programın semboller, grafik ve görsel ögeler aracılığı ile infografik tasarım yapmaya fırsat yarattığı görülür.

3- Easel.Iy

Online uygulamalardan biri olan Easel.Iy ücretsiz olarak kullanılabilen bir programdır.

4- Biteable

Ücretsiz uygulamalardan biridir ve yüksek kalitede tasarım yapmaya olanak tanır.

5- BeFunky

Ücretsiz uygulamalar arasında BeFunky de bulunur. Kolaj ve fotoğraf editörü olarak kullanılan uygulama aynı zamanda infografik tasarımlar için de idealdir.

6- Venngage

Online uygulamalar arasında yer aklan Venngage de ücret ödemeden sahip olunan programlardan biridir. Bu uygulamanın da Canva ile benzer özellikler taşıdığı görülmektedir. Uygulamadan sınırsız olarak yararlanmak isteyenler içinse düşük bir ücret ödemek gerekir.

7- İnfogr.am

Veri görselleştirmede kullanılan bu online uygulama da ücretsiz örnekler arasında yer alır. Yaygın bir kullanıcı ağı tarafından da tercih edildiği görülür.

8- Visme

Kolay kullanıma sahip uygulamalar arasında yer alan Visme animasyon tasarımı yapmayı da kullanıcılarına sunuyor. Ücretsiz olan uygulama ayrıca aylık bir ödeme yapıldığında daha geniş kullanım olanaklarına sahiptir.

9- Pictochart

Özelleştirilebilir özellikleri ile ücretsiz kullanılan uygulamalardan biri de Pictochrat’tır. Sürükle bırak yöntemi bu uygulama için de geçerlidir.

10- Cacoo

Bulut tabanlı olması ile dikkat çeken bu uygulama da aylık bir ödeme ile elde edilebilir. Uygulamanın 1 aylık ücretsiz deneme sürümü mevcuttur.

Sizler de infografik tasarımlarınızın baskısını almak isterseniz www.basyolla.com adresinden talebinizi oluşturabilirsiniz.