Grafik Tasarımcılar İçin 5 Kitap

Grafik tasarım çok eski bir sanat dalı olmakla birlikte günümüzde yaygın olarak çeşitli sektörlerde kullanılır. Teknolojinin hızla gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkan birçok sektörde ve bunun yanı sıra klasik olarak varlığını sürdüren çeşitli ticari ortamlarda grafik tasarımın yaratıcı sanatsal gücüne gerek duyulur. Grafik Tasarımcılar İçin 5 Kitap merak edilenler arasında yer alırken kişilerin bu konuya ilgi duymaları halinde çeşitli eğitimlerin alınması mümkündür.

Geçmişte grafik tasarım konusunda yapılan çalışmalarda fırça ve kalem kullanmak sureti ile sanatçılar eserlerini ortaya koyarlarken günümüzde bu durum değişmiş ve bilgisayarlar ya da tabletler aracılığı ile tasarım çalışmaları yapılabilir hale gelmiştir.

Grafik tasarımcı olmayı planlayan kişilerin bazı sanatsal yeteneklerinin olması gerekirken bu alanda yaratıcı bir çaba ve hayal gücü en önemli gereksinimler arasında yer alır. Bundan dolayı da sanatçının çağı yakından takip eden ve kültürel anlamda da yetkinliği olan bir profil olması gerekir.

Grafik Tasarımcılar İçin Kavramlar

Grafik tasarımı ilgilendiren konular arasında denge, hizalama, karşıtlık gibi birçok kavram yer alır. Vurgulama ya da ölçeklendirme de bunlardan bazılarıdır. Sanatçı yaratıcı bir çaba ve hayal gücüne bağlı olarak hazırladığı ürünlerini dijital platformlarda ya da basılı materyaller üzerinde sergileyebilir.

Grafik tasarım görsel sanat dallarından biridir ve onun aracılığı ile sanatçının iletmek istediği mesaj görsel malzemelerle karşı tarafa aktarılır. Tanıtım amacıyla ya da reklam yapmak gerektiğinde grafik tasarımcıların yaptığı çalışmalardan yararlanılmaktadır.

Ticari faaliyetlerin en önemli özelliği reklama ihtiyaç duyulmasıdır. Bundan dolayı da insanlara ürün ya da hizmet satılmak istendiğinde işletmenin reklam yapmaya ihtiyacı olur. Potansiyel müşteriler veya hedef kitleye erişebilmek reklam araçları ile mümkün olurken firmanın akılda kalması ya da sürekli göz önünde olması için çeşitli malzemelerden yararlanılır.

Bu tür reklam araçlarının basılmasında ise grafik tasarımcıların çalışmaları kullanılır. İşletmenin logosu, amblemi ya da ismi tasarlanırken sanatsal bir bakış açısıyla beraber sektörel deneyim de gerekir.

Bundan dolayı da çeşitli reklam malzemeleri hazırlanacağı zaman grafik tasarımcılara gereksinim duyulur. Bunun yanı sıra sanatsal anlamda yapılan çalışmalar olduğu için grafik tasarımcıların birçok sektöre yönelik faaliyetleri olur.

Web site tasarımları gibi konularda da onların deneyiminden yararlanılırken günümüzde dijital platformların yaygın olarak kullanılmasına bağlı olarak çeşitli çalışmalardan söz etmek mümkündür.

Grafik tasarımcı olmak isteyen kişilerin üniversitelerin Grafik Tasarım Bölümlerinden 4 yıllık lisans eğitimi alması gerekirken aynı zamanda da çağı yakından takip etmeleri ve dünyadaki tüm gelişmelerden haberdar olmaları başarı elde etmeleri açısından önemlidir. Bu alanda eğitim alan kişilerin sanatsal alanda faaliyet göstermesi mümkün olurken aynı zamanda da görsel materyal üretimi de yapabilirler.

 

Grafik Tasarımcılar İçin Önerilebilecek 5 Kitap

Grafik Tasarımcılar İçin 5 Kitap söz konusu olduğunda ise verilebilecek örnekler şunlardır:

 

1)David Prakel: Görsel Sözlükler Grafik Tasarım Seti

2)Grafik Tasarım Temelleri Seti: Kolektif

3)Grafik Tasarımda İmge: Gavin Ambrose

4)Görsel İletişim ve Grafik Tasarım: Fikret Uçar

5)Logo: Yousuf Majeed Alrubaye