Fotoğraflar bizler için anı olmaktan öte bir anı ölümsüzleştirmek için kullanılan somut yöntemlerdir biridir. Hayatımızın her alanınını kapsayan fotoğrafların akıllı telefonlarda da yaşanan devrimlerle çekilmesi ve saklanması daha pratik hale gelmiştir. Ancak bir fotoğrafı elde tutabilmenin tadı da birçok insan için apayrı bir zevktir. Dijital baskı sektöründeki gelişmelerle beraber fotoğraf baskıları çok daha uygun ve kolay şekilde alınabilmektedir. Bu yazımızda da fotoğraf baskısına ve fotoğraf baskı sürecine dair bilgileri sizler için derledik.

 

FOTOĞRAF BASKISI NE ZAMANDIR KULLANILIYOR?

Joseph Nicéphore Niépce tarafından 1820’li yılların sonlarına doğru bilinen ilk fotoğraf çekilmiştir ve metal bir tabaka üzerine baskısı yapılmıştır. Robert Cornelius ise 1839 yılında kendi portre fotoğrafını çekmiş ve baskısını almıştır. Bu tarihlerden sonra da fotoğraf makinelerinin kullanımı yaygınlaşmış buna bağlı olarak da fotoğraf baskıları da hızla artmıştır. 2019 yılında 1.4249 trilyon fotoğraf ve 2020 yılında ise %0.8 lik artışla 1.4363 trilyon fotoğraf çekilmiştir. Her ne kadar birçok fotoğraf dijital ortamda saklansa da fotoğraf baskısı ile anılarını saklamak isteyenler de popülerliğini kaybetmemiştir.

1820 Yılında Çekilen Fotoğraf (Metal Plaka Üzerine Fotoğraf Baskı)


FOTOĞRAF BASKI TÜRLERİ NELERDİR?

Fotoğraf baskıları birçok alan üzerine yapılabilir. Elle yapılan fotoğraf yıkama işlemlerinin yanı sıra dijital baskının da yaygınlaşmasıyla fotoğraf baskıları:

olarak alınabilir.

FOTOĞRAF BASKI SÜRECİ NASIL İŞLER?

Fotoğraflarınızın baskısını almak için ilk olarak cihazlarınızda dijital medya olarak depolanan ya da dijital ortama aktarma işlemi gerçekleştirilmiş fotoğraflara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktadan sonra birçok merkezden fotoğraflarınızın baskısını alabilirsiniz. Ancak günümüz dijital baskı teknolojileri ile işlem yapan birçok online site de bulunmaktadır. Bu sitelere fotoğraflarınızı yükleyerek fotoğraf baskı talebinizi oluşturabilirsiniz.

FOTOĞRAF BASKI FİYATLARI NASILDIR?

Fotoğraf baskı fiyatları seçeceğiniz alana çeşide ve ebata göre farklılık göstermektedir. Foto kitap olarak bir alanda fotoğraflarınızı toplayabileceğiniz gibi kartpostal ve pola kartlara da fotoğraflarınızı aktarabilir retro bir koleksiyon yapabilirsiniz. Sizler de fotoğraf baskı siparişinizi oluşturmak isterseniz https://www.basyolla.com/fotograf-baski adresini ziyaret edebilir ve fotoğraf baskılarınızı edinebilirsiniz.