Pazarlama faaliyeti, promosyon, duyuru  gibi etkinlikler için el ilanları vazgeçilmesi zor olan unsurlardır. Bir haberin, bir etkinliğin, yeni açılan bir işletmenin veya hizmetin hızlı bir şekilde duyurulması el ilanları ile olur. El ilanlarını pazarlama faaliyetleri için etkili bir araç olarak kullanmak mümkündür. Birebir, ilk elden insanlara ulaşacağı için çok etkili bir tanıtım yöntemi olarak kabul edilir.

El ilanları nasıl hazırlanır?

El ilanı hazırlamak günümüz teknolojik imkanları ile son derece kolaydır. Yapılmak istenen duyuruya dikkat çekmekte çok yararlı olan el ilanları tek bir sayfaya basılı şekilde hazırlanır. Boyutu isteğe göre değişiklik gösterebilir. Tek sayfa üzerine basılacak el ilanı içeriği, dijital baskı ile hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Sayfanın iki tarafına da yazılmasını yasaklayan bir kural olmasa da genellikle tek tarafına baskı yapılması tercih edilir. Basılacak içerik ve dizayna karar verilecek aşama en çok zaman alan kısmıdır. Daha sonraki adım ise istenilen sayıyı belirleyip hızlıca basmak olacaktır. 

Her ne kadar teknoloji yapılan işi kolaylaştırsa da, burada da kalite büyük önem taşır. Kaliteli makinelerde ve kaliteli baskı malzemeleri ile mükemmel sonuç alınabilir.

El İlanı Örnekleri

El ilanlarının etkili olmasını sağlamak

El ilanlarından en fazla etkiyi sağlayabilmek için nerelerde ve ne zaman dağıtılacağı da çok önemlidir. Duyurudan çok uzun bir süre önce dağıtılan el ilanları, insanların etkinliği unutmasına neden olabilir. Doğru zamanlamayı ayarlamak şarttır. Etkinliği duyurmaya yetecek kadar kısa bir süre öncesinde, fuar önlerinde, insanların çoğunlukta olduğu meydanlar ve mekanlarda, alışveriş merkezlerinde el ilanları dağıtılabilir. İnsanların hemen eline alır almaz çöpe atmaması için güler yüzlü, sempatik bir şekilde nazikçe dağıtılması etkili olur.

Bu planlamaları önceden yapmak, daha fazla insana ulaşmayı sağlayacaktır. İnsanlar el ilanını geri çevirmeden kendileri için almakla kalmayıp, arkadaşım için de bir tane alabilir miyim dediği zaman gerçekten proje başarıya ulaşmış sayılır. Bu da ilgi uyandıran, konuya merak ettiren el ilanları ile ve akılcı bir dağıtım sistemi ile mümkündür. 

Başarılı bir el ilanı nasıl olmalıdır?

El ilanı kısa ömürlü bir ürün olacağından kalın bir kağıda basılması gerekmez. Okunmasını sağlamak ise başlıca hedef olduğundan, renkli ve dikkat çekici karakter ve resimler içermelidir. Solgun renklerde ve hiç imaj olmadan basılan el ilanları insanların ilgisini çekmeyebilir. 

El ilanı için ödenecek fiyat, son derece hızlı bir tanıtım yöntemi olduğu göze alındığında çok da yüksek değildir. Dijital baskı sayesinde eski sistemlere göre daha uygun fiyat teklifleri sunmak da mümkün olmaktadır. Sipariş miktarı arttıkça, fiyat avantajlarından faydalanma imkanı doğar. El ilanını pazarlama faaliyetleri için etkili bir araç olarak kullanmak, vazgeçilmesi mümkün olmayan bir reklam yöntemidir.

 

Sizler de el ilanı baskılarınız için https://www.basyolla.com/el-ilani adresini ziyaret edebilir yükleyeceğiniz tasarımlarla dilediğiniz gibi siparişinizi verebilirsiniz.