Grafik tasarımdan söz etmek gerektiğinde oldukça eski bir meslek gündeme gelmektedir. Bu meslek geniş bir hayal gücü ve yaratıcı bir çaba gerektiren iş kolları arasında yer alırken günümüzde teknoloji ile desteklenen bir yapıda olduğu görülür. Dünyaca Ünlü Beş Erkek Grafik Tasarımcı Kimdir? Merak edilenler arasında yer alır.

Grafik tasarımcı olan kişilerin yüksek bir hayal gücüne ve sanatsal yeteneklere sahip olması gerekir. Bu tarz bir meslek için gerekli olan kültürel yetkinlik sanatla birleştiğinde ve kabiliyet ile desteklendiğinde başarılı tasarımların ortaya çıkması kaçınılmaz olmaktadır.

Grafik tasarım yolu ile iletilmek istenen mesajlar oluşturularak insanlara ulaştırılır. Bu sanat dalından birçok alanda yararlanılırken daha ziyade ticari faaliyetlerde gerek duyulan kurumsal kimlik oluşturma çalışmalarında onun iletişim gücüne ihtiyaç duyulur.

Grafik tasarım bir sanat dalıdır ve bu konuda birçok başarılı sanatçıdan söz etmek mümkündür. Grafik tasarım konusunda çeşitli eserleri ile bilinen ve ilk akla gelen beş sanatçı arasında aşağıdaki örnekleri saymak mümkündür.

 

5.Paul Rand 

Paul Rand, Amerikalı grafik tasarımcıdır ve oldukça farklı tasarımları ile bilinir. Sanatçı 1924 doğumludur ve mesleki yaşamında çeşitli dönemler söz konusu olmuştur. Esquire dergisinde sanat yönetmenliği yapmasının yanı sıra Direction dergisine ait kapak tasarımlarında da onun imzasına rastlanır.

Sanatçının çalışma alanları arasında logo tasarımı ya da kurumsal kimlik çalışmaları ağırlıklı olarak yer almaktadır. IBM’in logo tasarımı Paul Rand’a aittir.

4.Herb Lubalin

Herb Lubalin de grafik tasarım konusunda dünya çapında tanınan isimler arasında yer alır. Tipografi alanında ortaya koyduğu eserlerle adından söz ettiren grafik tasarımcı 1918 yılında dünyaya gelmiştir. Lubalin logo tasarımında ve tipografik tasarımlarda başarılı çalışmalara imza atmış ve reklamcılık sektörüne uzun yıllar hizmet etmiştir.

Logo tasarımı konusunda sembollerden ve şekillerden yaralanmak yerine fontları kullanmış ve bu konuda özel tasarımlar geliştirmiştir. Avant Garde fontu tasarımcının eserleri arasında yer almaktadır.

3.George Lois

Reklam sektöründe uzun yıllar çalışan ve aynı zamanda bir sanat tasarımcısı ünvanlına da sahip olan George Lois yazar olarak da başarılı çalışmaları ile tanınır. Sanatçı 1931 yılında doğmuştur. Esquire dergisi için uzun yıllar kapak tasarımları yapmıştır. New York’ta dünyaya gelen sanatçı aslen Yunan asıllıdır.

2.Max Miedinger

Dünya genelinde tanınan sanatçılar arasında yer alan tasarımcı aynı zamanda Helvetica’nın da tasarımcısı olarak adı geçen bir isimdir. Tasarımcı bu çalışmasını 1957 yılında gerçekleştirmiş ve dünya çapında bir başarı elde etmiştir.

1.Hermann Zapf

Grafik tasarım konusunda başarılı çalışmalar yapan tasarımcılardan biri de Herman Zapf’dır. Tipografi konusunda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren sanatçının çeşitli yazı biçimleri geliştirdiği görülür. Bu yazı türleri arasında Palatino, Optima gibi örnekleri saymak mümkündür.

Gelişen teknolojilere bağlı olarak grafik tasarımı konusunda bilgisayarlarla yapılan işlemlerin savunucusu olmasının yanı sıra bu konuda yapılacak çalışmaları da teşvik etmiştir.