Promosyon ürünler, firmaların müşterileri ya da çalışanları için verdiği, üzerlerinde firmaya ait logo ve baskı bulunan ürünlerdir. Yılbaşı, terfi, bayram gibi özel durumlarda çalışanlara; açılış, toplantı, ziyaret gibi durumlarda da müşterilere veya firma reklamının yapılması istenen kitleye verilen promosyon ürünler birçok çeşide sahiptir.

Belirli dönemlerde dağıtılan promosyon ürünler, tasarımı ve kullanışlı olması yönüyle bir yandan çalışanları motive ederken bir yandan da etkisi tartışılmaz bir reklam aracıdır. Gün içinde sıkça kullandığımız bardak, kalem, defter gibi ürünler üzerinde bir markanın tasarımını, o markanın kullandığı rengi, marka logosunu veya sloganını görmek bilinçaltımıza yerleşir ve bu da marka bilinirliğinin belki de en doğal yollarından biridir.

Bu marka bilinirliğini ve motivasyonu en doğru şekilde sağlamak için ürünlerin elbette profesyonel ellerden geçmesi gerekir. Ürün üzerine doğru tasarımlar yapılmalı, tasarım yapılırken doğru renkler kullanılmalı ve doğru ürünler seçilmelidir. Peki, bir firmanın reklam yapmak için tercih ettiği promosyon ürünlerin çeşitleri nasıl olmalıdır? Hangi promosyon ürünler daha fazla kullanılır ve etkilidir?

Ajanda

Bu listede ajanda elbette başı çeken ürünlerden. Firmalar tarafından en çok tercih edilen promosyonlardan biri olan ajandalar, genellikle yılbaşında çalışanlara verilerek planlama yapmalarına katkı sağlanır. Üzerinde takvimin, gün gün planlama araçlarının yer aldığı ve üzerinde firma baskısının yer aldığı kullanışlı ajandalar; reklamın ve kullanıcıya yarar sunmanın en iyi yollarından biridir. Çalışanlar harici müşteriye de sunularak yıl boyu kullanımları ve marka bilinirliği sağlanabilir.

Kalem

Kalem de firmalar tarafından en çok tercih edilen promosyon ürünlerinden biri. Günlük yaşantımızda en sık kullandığımız objelerden biri olan kalem, doğru baskıyla hem kullananlar için hem de bulunduğu ortamda promosyon ürünlerini gören diğer herkes için marka bilinirliği sağlayan araçlardan biri.

Kitap Ayracı

Kitap ayracı diğer promosyon ürünlere göre biraz spesifik kalsa da yine de etkili ürünlerden biri. Okumaya teşvik etmesi yönünden daha anlamlı bir promosyon olabilecek kitap ayracı, firmalar tarafından tercih edildiği takdirde müşteriler veya çalışanlar nezdinde firmaya karşı olumlu düşünceler oluşturabilir.

Bardak Altlığı

Bir diğer spesifik bir promosyon tercihi olan bardak altlığı, doğru malzeme ve üzerinde doğru tasarım kullanıldığı takdirde oldukça orijinal sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle doğru tasarımcılarla çalışmak oldukça önemlidir.

Tüm bu ürünlerin dışında bez çanta, tişört, çakmak, takvim, bardak, anahtarlık gibi ürünler de en çok tercih edilen promosyon ürünlere örnek gösterilebilir.

Siz de firmanız için en etkili promosyon ürünleri oluşturmak istiyor ve profesyonel destek almak istiyorsanız, promosyon ürünlerin tüm türleri ve tüm örneklerinin yer aldığı Basyolla’nın https://www.basyolla.com/kurumsal-ofis-baski-urunleri adresini ziyaret edebilirsiniz.