Davetiye Nedir?

 

Davetiye olarak tanımlanan unsurlar özel günler için kullanılan ve sevdiklerimize özel günlerimizde yanımızda olabilmeleri için gönderilen araçlardır. Yazılı ve görsel içeriklerden oluşabilen davetiyeler sevdiklerimizi özel günlerimizde yanımızda görmek istediğimizde kendilerine gönderilir.

Matbaalar aracılığı ile basılan davetiyeler davet sahibinin istekleri doğrultusunda hazırlanabilir. Basım aşamasında ise çeşitli tasarım araçlarından yararlanılabilirken görsel estetik açısından da bu ürünlerin önemi bulunur.

Davetiyeler belirlenen sayılara göre basılabilir. Birçok etkinlik için gerekli olabilen davetiyeler farklı teknik ve yöntemler kullanılarak basılabilir. Özel olarak hazırlanan kağıtlar kullanılarak basılan davetiyeler düğünlerde, nişan ya da kına gibi etkinliklerde gönderilir.

Davetiyeler üzerinde gerçekleştirilecek etkinliğe ilişkin bilgilerin yer alması zorunludur. Davetiye metni hazırlanacağı zaman ise tüm detayların atlanmadan hazırlanmış olması gerekir. Davetin yapılacağı gün ve saatin yanı sıra yer bilgilerine de ulaşılabilmesi gerekir.

Bu bilgiler ışığında davete katılmayı planlayanların organize olabilmesi ve plan yapması kolaylaşır. Davetiyeler yalnızca düğün, nişan gibi organizasyonlar için hazırlanmaz. Günümüzde davetiyelerin birçok kullanım alanı bulunurken bunlardan bazıları seminer, fuar, konferans gibi etkinliklerdir.

Kişisel olarak basılabilen davetiyelerin yanı sıra kurumsal anlamda temsil edilmek gerekli olduğunda da bu tür araçlara gerek duyulur. Bu tür malzemeler üretilirken kalitesi dama önemli hale gelen bir konu olur.

Temsil aracı olması nedeni ile davetiyeler kurum kimliğini yansıtabilmelidir. Bunun yanı sıra şahsi organizasyonlar açısından da bireyleri yansıtan davetiyeler önemli görsel araçlardır. Basılı bir materyal olmaları nedeni ile matbaalar aracılığı ile elde edilen davetiyelerde yeterli bilginin bulunması oldukça önemlidir.

Davetiyelerin basımı sırasında kullanılacak malzemelerin seçimi de önemli bir konudur. Özel bir mesaj içermeleri sebebi ile bu tür araçlar tasarlanırken kişisel tercihlerin yanı sıra tasarım unsurlarının da doğru tespit edilmesi gerekir.

Davetiye Malzemeleri

 

Davetiye malzemeleri seçilirken kullanılacak kâğıdın gramajı da önemli olur. Bunun yanı sıra kâğıt cinsine de dikkat edilmesi gerekir. Mat kuşe 350 gr ya da Amerikan bistrol 250 gr kağıt türlerinden seçim yapılabilir. Mat kuşe sıvama 800 gr kâğıt da davetiye basımında kullanılabilen türler arasında yer alır.

Davetiyelerde yer alması gereken bilgilerin tam ve eksiksiz olması gerekir. Bu nedenle de gereğinden fazla bilgiye yer verilmez. Organizasyonun içeriği hakkında bilgi veren bu araçlar insanlara yönlendirici nitelikte bilgi vermelidir.

Etkinlik sahibinin işini kolaylaştıra davetiyeler katılımcılar açısından da yönlendiricidir. Davet edenin davet edileni net olarak tanımlaması gerekirken davetiyenin üzerinde yer alması gereken önemli bilgilerden biri de davet edilenin kimliğidir.

Davetiyede yer alması gerekenlerden biri de davet edilen kişi sayısıdır. Organizasyonun ne şekilde yapıldığı, yemekli olup olmadığı gibi konulara da davetiyede yer verilir. Başlama ve bitiş saati, davetiyede katılımcı sayısının kaç kişi olması gerektiği gibi hususlara da yer verilir.

Davetiyeye ilave edilmesi gereken bilgilerden biri de LCV kısmı olur. Bu bölüm sayesinde özellikle yemekli organizasyonlarda katılımcı sayısını tespit etmek kolaylaşır. LCV notu lütfen bilgi veriniz açıklamasını ifade ederken katılımcılar için iletişim kurulacak bilgilerin de davetiyede yer alması gerekir. Davette özel kıyafet giyilmesi gerekli ise bu durumda da bilgi notu düşülmesi oldukça önemlidir.

Davetiye metni içinde yer alan bilgiler yeterli uzunlukta ve gerektiği kadar olmalıdır. Metinde kullanılan dilin de ayrı bir önemi bulunur. Kurumsal nitelik taşıyan davetiyelerde kullanılan dil resmi olur. Dilbilgisi kurallarına ve noktalama işaretlerinde de davetiye metninde özellikle dikkat edilmesi gerekir. Bu tür araçlarda tasarım unsurlarının doğru kullanılması nitelik artışına yol açar. İstenilen görsel etki yakalanabilmesi içinse profesyonellerle çalışmak ayrı bir önem taşır.

Davetiye Baskı

 

Pek çok etkinliğin, düğünden toplantılara, fuarlardan açılışlara, doğum günlerinden evlilik yıldönümü partilerine kadar sayısız organizasyonun ihtiyacı olan davetiyeler, iletişim çağında farklı iletişim kanalları ile ilgili kişilere ulaştırılabilirler. Ancak klasik, basılı ve zarif bir davetiyenin yeri ayrıdır. Hem bir özen göstergesidir, hem de kıymetli bir hatıra olacaktır. Davetlilere verilen değerin de bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Bu sebeple de düğün, nişan ve benzeri kıymetli organizasyonlarda davetiye baskı uygulaması ön plana çıkar. Davetiye örnekleri incelenir, davetiye şablonları araştırılır ve nihayetinde yapılan seçim, profesyoneller tarafından basılarak, şık bir sunumla elinize ulaşır. Bu keyifli sürecin dikkat edilmesi gerekenleri ise sizin için bir yol gösterici olacaktır.

Davetiye Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Davetiye tasarlama sürecinde tasarım tarzı, bırakılmak istenen etki, seçilecek olan renkler ve konsept önceliklidir. İlk adımda bunlara karar vermek çok daha doğru olur. Ardından ise bazı küçük detayları planlamanız, davetiye hazırlamanız için yeterli olacaktır. Tarz, konsept, renkler ve benzeri tasarımsal süreçte dileyenler davetiye şablonlarını kullanarak bu süreci daha da kolaylaştırabilir. Netleştirilen bu detayları, davetiye üzerinde kesinlikle bulunması gereken önemli bilgiler izler. Tarih, saat, etkinlik yeri ve benzeri bilgiler, olmazsa olmaz detaylardır. Bunları eksiksiz ve doğru bir şekilde davetiye üzerinde konumlandırmanız gerekir. Bu tür dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili davetiye örneklerini incelemek, sizin için kolaylaştırıcı olabilir. Bu sebeple ilgili etkinliğe uygun olarak davetiye örneklerine göz atmakta fayda var. Davetiyenin tasarım süreci tamamlandıktan sonra ise büyük bir özenle gerçekleştirilmesi gereken baskı aşamasına geçiş yapılabilir.

Davetiyede Baskı Uygulaması

Davetiye baskısında tercih edilecek pek çok yöntemden söz edilebilir, dijital baskı uygulamasından klasik matbaa süreçlerine kadar farklı uygulamalar karşımıza çıkabilir. Bunun yanı sıra farkı kâğıt seçenekleri de sunulabilir. Ancak davetiyenin son şeklini almasında, baskı alanında uzman bir ekipten destek almak, daha mükemmel sonuçlara ulaşmayı sağlar. Bu açıdan dijital baskı kalitesi sıklıkla tercih edilir ve beraberinde 330 gr. Tuale fantazi kâğıdın dolgulu ve göz dolduran dokusu çokça tercih edilir. Tüm bu ayrıntılar ise hem profesyonellik ister hem de alanında tecrübe sahibi olmayı gerektirir. Beraberinde ise davetiye fiyatları konusu akla gelir.

 

Davetiye Fiyatları

Davetiye fiyatlarını belirleyen belli başlı ayrıntılar var. Öncelikle davetiye tasarım sürecinin, baskı uygulamasını da yapan ekip tarafından yapılması, buna uygun bir fiyatın belirlenmesi anlamına gelir. Ancak kendi yaptığınız bir tasarımı bastırmak istiyorsanız, farklı bir fiyat ile karşılaşırsınız. Diğer taraftan baskı yöntemleri ve kağıt seçimleri, fiyatların belirlenmesinde önemli birer kriter olacaktır. Davetiye fiyatları merak edilen bir konu olsa da aslında buradaki en önemli gündem, davetiyenin nihai kalitesi ve şıklığıdır. 

Sizler de çeşitli etkinlikleriniz için davetiye model seçeneklerini https://www.basyolla.com/davetiye adresinden inceleyebilir, siparişinizi oluşturarak davetiyelerinizi hızlıca edinebilirsiniz.