Birçok firmanın kullandığı kullanım açısından pratik ve firmaların tanıtımı için kullanılan yardımcı baskı ürünlerinden biridir. Genellikle firmaların müşterilere bazı teklifler verirken kullanacağı sunuma ait kağıtların korunması için üretilir. Ayrıca, sunum amaçlı olarak da kullanılırlar.  Özel cepli bölmesi bulunan bu dosyalar kişisel isteklere göre de tasarlanabilirler. Firma kendi kartvizitini ve tanıtım araçlarını da yerleştirerek herhangi bir ihtiyaç durumunda müşteri ile kolay bir iletişim sağlamış olurlar. Çoğu cepli dosyalar, şirketleri temsilen, kurumsal kimliğe uygun şekilde tasarlanırlar. Firmanın tercihine göre, markayla paralellik gösterecek şekilde ürün seçenekleri belirlenir.

Cepli Dosyanın Şirketlerde Sağladığı Faydalar

 

Cepli dosyaların şirketlere sağladığı faydaları; fonksiyonel faydalar, tanıtım faydaları, ve organizasyonel faydalar olarak üç ana kategoride değerlendirebiliriz.

-Fonksiyonel Faydalar,
   Fonksiyonel faydaların başında, cepli dosyanın koruma özelliği gelir. Cepli dosyalar, 350 gr. kalın kağıttan üretilen ve baskı sonrasında mürekkep ve kağıdın ekstra korunması için laminasyon kaplanan ürünlerdir. Bu özelliklerini göz önünde bulundurup geneli 90 gr. 1.hamur kağıt olan standart fotokopi kağıdıyla karşılaştırdığımızda, cepli dosyanın çok daha dayanıklı bir ürün olduğunu görüyoruz. Bu sayede cepli dosyalar teklif, sözleşme gibi kağıt baskıların korunması için yaygın bir şekilde kullanılan ürünlerdir.

-Tanıtım Faydaları,
Reklam amaçlı da kullanılabilen bu ürünler, fonksiyonel nitelikler taşır. Özellikle firmaların tercih ettiği bu ürünler özenli olursa bir o kadar da firmayı iyi yansıtır. Akılda kalıcı ve abartı olmayacak derecede şık olması firmanın prestiji açıcından da büyük önem taşır. Ayrıca reklam ve tanıtım ürünlerini müşteriye sergilerken en çok işe yarayan ve fayda sağlayan bir araçtır. Yeni bir ürün tanıtırken sunum dosyası formatında cepli dosyaları tercih edebilirsiniz. Broşür, kitapçık, not defteri, kalem gibi ürünleri muhafaza ettiğimiz bu dosyalar her alanda iş görebilecek faydalı ekipmanlar arasındadır.

-Organizasyonel Faydalar,
Kağıt ve dökümanların organize edilmesini sağlayan ürünler arasında klasörle birlikte ilk akla gelen ürün cepli dosyalardır. Klasöre göre daha hafif ve daha az yer kaplar. Ayrıca, çok daha uygun fiyatlıdır ve kolayca kişiselleştirilebilir. Bu avantajları sayesinde de küçük, orta ve büyük ölçekli firmaların yıllardır tercih ettiği, demirbaş bir baskı ürünü olmuştur.

Cepli Dosya Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Cepli Dosyaların açık ölçüsü A3 (29,7 x 42 cm), kapalı hali A4 (21 x 29,7 cm) ‘dir. Diklemesine A4 olarak tasarım yapacaksanız, ön ve arka sayfa tasarımlarını hazırlamanız gerekir. Yatay A3 olarak tek parçada tasarım oluşturacaksanız, ön ve arka olarak  kırılacak orta alanı dikkate almalısınız. Genellikle, iç yüze baskı yapılmaz ve tek yüz baskıyla üretilir. Tasarım içeriği olarak da, genellikle ön yüzde logo bulunurken, arka yüze iletişim bilgileri eklenir ve tasarım, şirketin kurumsal renkleri kullanılarak yapılır.

Cepli Dosyada Baskı Sonrası İşlemler

 

Müşterinin özel bir isteği olmadıkça cepli dosyalara laminasyon uygulanır, Genellikle mat selefon tercih edilmesine rağmen bazı sektörlerde parlak selefon daha ön plana çıkmaktadır. Cepli dosyalarda kırım, opsiyonel değildir. Tüm cepli dosyalar baskı yapıldıktan sonra ortadan kırılır ve katlanır. Hemen ardından ise cep, tutkal yardımıyla yapıştırılarak kurumaya bırakılır. Birkaç saat bekletilen cepli dosyaların cep sağlamlığı kontrol edilir ve ürünler kargoya hazır hale gelmiş olur. https://www.basyolla.com/cepli-dosya adresinden cepli dosyanız için dilediğiniz seçeneği belirleyebilirsiniz.

Marka tanıtımları ve tüm reklam tanıtım araçlarını organize etmeniz konusunda cepli dosyalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Çalışma yürüttüğünüz firmanın hakkında detaylı bilgi vermek için hazırladığınız her türlü evrakı cepli dosya sayesinde muhafaza edebilirsiniz. Müşterilere yapılacak olan sunumlarda tamamlayıcı olan cepli dosyaları pazarlama konusunda da oldukça iş gören faydalı bir araçtır. Üzerinde firmaya ait logo da bastırabilir tanınırlığı arttırmak amacı ile iyi bir reklam aracı olabilir. Firmaların kurumsallığını belirginleştiren ve iyi tasarlandığında reklam olacak şekilde de kullanılan, müşterilerin gözünde de firma için artı kazandıracak bir ürün haline gelebilir. Özetle markaların vazgeçilmez ürünü haline gelen cep dosyalarının şirketler için önemli yeri vardır.