Dijital Baskı Süreci Nedir?

Dijital baskı süreci kağıt, plastik, kumaş vb. materyallerin üzerine bir dijital resmin aktarılma sürecidir. Daha basit kullanımlarla da gerçekleştirilen dijital baskı süreci daha kapsamlı kullanımlarda profesyonel makineler yardımıyla sürdürülür. Günümüz teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte de dijital baskı ile ürün edinmek isteyen kullanıcılara uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli baskı hizmetleri yapılmaktadır. Dijital baskının ofset baskıdan temel farkı ise plaka silindirlerinin kullanılmamasıdır. Her iki yöntem de baskı alanında sıkça kullanılırken yüksek teknolojilerle dijital baskı aktiviteleri daha da artmaktadır.

Dijital Baskının Avantajları:

  • Yüksek kaliteli görseller
  • Gereksiz kartuş kullanımını azaltması
  • Daha az atık içermesi
  • Baskı kalıplarına ihtiyaç duyulmadığı için esneklik sağlaması

Dijital Baskı

Bu doğrultuda dijital baskı talebiniz için aşağıdaki  adımları uygulayarak ilerleyebilirsiniz:

 

Adım 1: Dijital baskıda ne istediğinize dair fikrinizi oluşturun.

Tasarımınız ve hedef kitleniz ile ilgili net bir sonuca varmanız gerekmektedir. Böylece dijital baskıyı kullanacağınız alanda boşa efor harcamamış olursunuz. Hedeflediğiniz kitle, hazırlayacağınız kampanya ve geri dönüş beklentilerinizi göz önünde bulundurarak bir tasarım hazırlamanız gerekmektedir.

 

Adım 2: Uygun içerikler kullanın.

Tanıtımınızda uygun içerikleri, görselleri veya renkleri kullanarak hedef kitlenizin dikkatini çekmeyi sağlayın.

 

Adım 3: Sade ve profesyonel bir iş çıkarın.

Dijital baskı kullanımında tanıtımınızı ya da içeriğinizi profesyonel ve sade bir şekilde kullanın. Bir markanız varsa ve bu markaya dair görseller kullanıyorsanız olabildiğince profesyonel tasarımlarla saygınlığınızı koruyabilir hatta arttırabilirsiniz.

 

Adım 4: Mükemmelle ulaşmaya çalışın.

Dijital baskınız için hazırladığınız tasarım ve çalışmalarınızı tüm işler tamamlansa dahi gözden geçirin ve atladığınız ya da düzeltilmesi gereken bir konu olmadığından emin olun.

 

Adım 5: İşlerinizi dijital baskı için uygun formatta kaydedin.

Bir önceki adımlar tamamlandıktan sonra dijital baskı için hazır hale gelecek ürününüzü baskı cihazları için uygun formatta kaydederek işlerinizin hızlanmasını sağlayın. 

Detaylı bilgi için ziyaret ediniz: basyolla.com/blog/tasarim-ilkeleri-nelerdir-tasarimda-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/

 

Adım 6: Seçtiğiniz ürüne ya da ürünlere ait tasarımlarınızı çalıştığınız şirketle paylaşın.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra dijital baskı için hazır bir çalışmanız olacak. Bu çalışmanızı da dijital baskı için çalışmak istediğiniz firma ile paylaşın ve sipariş talebinizi ilgili ürünler için oluşturun.

 

Sizler de dijital baskı konusunda hizmet almak istiyorsanız https://www.basyolla.com/ adresini ziyaret ederek seçeceğiniz ilgili ürünlere dair tasarımları yükleyip siparişinizi

verebilirsiniz.